yankeeranch.blogg.se

USA Tour mars 2016 och händelser därefter...

San Francisco - Fishermans Wharf

Kategori: Allmänt

Vi vaknar tidigt och många av oss kommer ha avklarat både morgonpromenad och frukost före kl 6. Förhoppningsvis lyser solen och temperaturen under dagen ligger på ca 17 grader.
 
Hela fredagen kan vi nu nyttja till att utforska San Francisco. Självklart måste vi titta närmare på stadsdelen Fishermans Wharf eftersom den anses vara San Franciscos främsta turistkvarter.
 
(Fishermans Wharf, stadsdel i San Francisco)
 
Den mest berömda piren är Pier 39 som är en festlig shoppingcenter med 110 specialbutiker och 14 full-service restauranger som serverar fisk och skaldjur, Kalifornien mat och vardagligt pris med vacker utsikt över bukten. Det finns en mängd roliga för alla med sevärdheter och levande underhållning för att roa alla åldrar.
 
Piren håller öppet 10 am till 9 pm. En del restauranger öppnar tidigare för servering av frukost.
 
(Pier 69, Fishermans Wharf)
 
Några av aktiviteterna som finns är bl.a.:
 
7 D - Spännande upplevelse i en berg-och dalbana och i en interaktiv laser blaster, allt utan att lämna din plats i en toppmodern digital teater med surroundljud, 3D-effekter och den nyaste i laserteknik. Vi tävlar om att uppnå högsta poäng i teatern som alla försöker fånga guldet, eliminera de dåliga robot cowboys och rädda dagen! Den Sharpshooter med det bästa målet kommer att ha sin bild som visas på den stora skärmen, och alla kommer att få möjlighet att se och köpa deras verksamhet skott också. (Läs mer på http://7dexperience.com).
 
Aquarium of the Bay - Upplev den magiska San Francisco Bay, vid Aquarium of the Bay. Beläget vid vattnet, väntar 20.000 lokala havsdjur. Stå öga mot öga med en Sevengill haj, bli hänförd av månen, klappa en fladdermus vinge. Gå igenom kristallklart tunnlar och titta där San Francisco Bays mest fantastiska djur simmar ovanför. Aquarium of the Bay är öppen 364 dagar om året. Inträdesavgiften är $ 16,95, ppgradera din allmänna inträdesbiljett till en spännande tur bakom kulisserna $ 10 extra . (Läs mer på www.aquariumofthebay.org).
 
Blue & Gold Fleet -  är den främsta färja tjänsteleverantören på San Francisco Bay som erbjuder hisnande vyer m erbjuder ll Bay Area älskar alltid en möjlighet att se stadens hisnande vyer och miljöer. Blue & Gold Fleet inkluderar bl.a.: 
  • Bay Cruise äventyr : Detta helt berättade en-timmars kryssning segel under den majestätiska Golden Gate-bron, runt mystiska Alcatraz, förbi Angel Island State Park, och längs San Franciscos historiska hamnområdet.Njut fantastiska fototillfällen och hisnande vyer. 
  • Escape From the Rock : En 90-minuters resa som seglar under Golden Gate-bron och sedan cirklar Alcatraz. Denna speciella San Francisco Bay tour är "fullmatad" med hemska historier och dolda hemligheter i livet om "The Rock".
  • Angel Island : Detta paradis över Bay har något för alla: vandring, cykling, fläckar picknick och massor av lugn!
Blue & Gold Fleet har också färjetrafik till Angel Island, Sausalito & Tiburon, Vallejo och Alameda/Oakland, motorcoach turer i San Francisco, Napa / Sonoma Wine Country, Muir Woods och Monterey / Carmel är flera perfekta Sightseeing alternativ. Dagliga avgångar med möjlighet att köpa biljetter i monter på Pier 69, West Marina Park-området eller på Pier 41.  (Läs mer på  www.blueandgoldfleet.com). 
 
PIER 39 Marina - har 300 båtplatser som erbjuder en mängd olika sätt att uppleva bukten, inklusive segelbåt och turer med motorbåtar. (Läs mer på www.pier39marina.com)
 
En stor attraktion på Pier 39 är de många sjölejon som ofta ligger och solbadar.
 
(Solande sälar på Pier 69)
 
Fängelseön Alcatraz - Kan man nå med färjor från piren. Ön byggdes om till en anläggning för militären i mitten av 1800-talet och blev 1934 ett av världens mest rymningssäkra fängelser på grund av det kalla omgärdande vattnet med starka strömmar. Det fanns ändå en grupp fångar som försvann från fängelset och som aldrig återfanns. Då ingen har givit sig till känna och ingen har erkänt sig ha träffat på någon av flyktingarna antas det vanligen att de omkom vid flyktförsöket. Det normala var att rymmarna antingen sköts eller drunknade i det kalla vattnet. I fängelset satt bland andra Al Capone.
 
Fängelset stängdes 1963 eftersom det inte var ekonomiskt försvarbart att hantera eller spekulativt som en följd av rymningarna året innan.
 
Fängelset står kvar än idag och är ett populärt turistmål. Det har också använts vid olika filmer, exempelvis "Flykten frånn Alcatraz", med bland andra Clint Eastwood. Under de år som Alcatraz var öppet försökte 36 fångar rymma från fängelset. 15 av dessa dog under sina flyktförsök.
 
Planera för 2-2,5 timmar för ditt besök, foto Id krävs vid köp av biljetter som kostar ca $ 28 med färjor som går flera ggr i timmen. (Läs mer på http://www.alcatrazcruises.com).
 
(Alcatraz, San Francisco)

Resan spikad!

Kategori: Allmänt

Torsdag den 21 mars ca kl. 0400 åker 22 förväntansfulla medlemmar från klubbkåken mot Arlanda för vidare resa mot San Francisco med mellanlandning i London. VI flyger med British Airways och hoppas att de har bunkrat massor med öl för på förra resan över atlanten tog ölen slut.....

Vi anländer i San Francisco mot kvällen och sover de första två nätterna på Holiday Inn i stadsdelen Fishermans Wharf.