yankeeranch.blogg.se

USA Tour mars 2016 och händelser därefter...

Onsdag - Las Vegas via Los Angeles

Kategori: Allmänt

I onsdags bar det av mot Vegas. Vi hade bokat en guide på Petersens bilmuseum kl 11 i LA. Vi åkte från hotellet kl 8 men först till Conny för att tacka honom för två trevliga dagar.
 
 
 
 
 
 
 
Vi klarade köerna och hade gott om tid att titta runt innan guidningen kl 11.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid tvåtiden åkte vi vidare mot Vegas. Nu var det 44 mil i bilen som väntade och vi skulle försöka att endast stanna en gång i timmen... men säger någon på radion att det är "krisstopp" så var det bara att hitta någonstans att stanna.
 
 
 
 
För att fördriva tiden komponerade bil "BigRed" en sång om medlemmarna i varje bil. Här kommer ett litet smakprov.
 
Melodi: Bamse
Text: Linda Ahrnborg
 
Öhman Öhman världens bästa Öhman för han tycker inte om att slås förståss.
Dunder spriten dunder dunder spriten dricker han för att bli stor och stark.
Vännerna de har han vid sin sida i den stora vita bilen som åker genom hela Amerikat.
Pappa Blarcken skaffade en gadde för han gillar hunden sin han har.
Micke, Jessie de är dunderkära. Fylking, Kiruna de får titta på.
Och kommer någon stöddig typ då får de akta sig, jamen för drunken van number one bästa vännerna de är.
Johan, Björnen sitter också i bilen, gillar festen som bilen bjuder på.
 
 
Sången delades sedan via radion och mottogs av applåder från "Drunkvanone".
 
 
Medan vissa uträttade sina behov fördrevs väntetiden med lite bugg i öknen.
 
 
 
 
Vid 21 tiden var vi framme vid hotellet. Lena o Anders checkar in oss alla.
 
 
 
 
 
 
 
Efter en lååång resa somnade en del tidigare än andra.....
 
 
 

Tisdag Thousand Oaks & Los Angels

Kategori: Allmänt

I tisdags åkte två bilar till Los Angeles kl 0600. Vi andra stannade kvar och fick en heldags guidning av Conny. Linda var extra fin i sin nyinköpta hatt.
 
 
 
 
Vi började dagen med morgonfika hos Conny för att sen åka till en Harley Davidson butik eftersom Richard behövde grejer till hojen. Gissa om jag blev glad när jag hittade en jättefin skinnväst till billig peng.
 
 
 
 
Vi åkte vidare och stannade till på vägen för att titta på den fantastiska utsikten.
 
 
 
Klockan närmade sig tolv och dags för lunch. Conny tog oss till ett litet hak som serverade mumsig snabbmat. Conny berättade att det på söndagarna är överfullt med hojåkare där.
 
 
 
Vi cruisade vidare längs Malibu Beach där ett hus i form av liten skokartong kostar 5 miljoner $....  Vi åkte förbi området där många kändisar bodde ex Wayne Gretsky. På hemvägen svängde vi förbi Stagecoach Inn som tyvärr var stängd.
 
 
 
 
Åter på hotellet blev det bubbelbad i Hotellets pool. Själv var jag glad att det fanns internet så jag kunde lägga upp lite bilder. De andra gänget var tillbaka från LA vid sextiden efter en lång med trevlig dag.
 
 
 
Kl 19 var det dags för middag på en Tysk restaurang som Conny rekomenderat. Medans vi väntade in de två som saknades passade vi på att ta en gruppbild.
 
 
 
 
Pappa Blarck njuter av en bira.
 
 
 
 
 
 
Tyvärr satt jag inte vi Lasses bord och missade storyn bakom denna.
 
 
 
Onsdagen blir 44 mil i bilen mot Vegas.
 
 

Måndag Thousand Oaks

Kategori: Allmänt

Vi tog det lugnt på morgonen och lämnade hotellet vid 9 tiden. Det tar dock lite tid innan 22 raggare har kommit på plats men sen bar det av mot Conny i Thousand Oaks.
 
 
 
 
På den här resan på 19 mil blev det två stopp. Vi passade på att tanka bilarna samtidigt som dryck inhandlades. Lill Johan bytte till "drunkkvanone" vilket var kanon tyckte grabbarna i den bilen för då fick Johan skulden för kommande kisstoppen som behövdes.  "Lillkillen kan ju inte hålla sig så länge".
 
 
 
 
 
Flera av oss köpte hattar till skydd mot den härliga solen som sken varje dag sedan vi kom hit.
 
 
 
 
 
Medan vi väntar på varandra vid stoppen finns det alltid tid för lite historier.
 
 
 
 
 
Vi kom fram till hotellet vid 12 tiden. Vi checkade in och majoriteten av oss åkte till ett shoppingcenter en bit bort.
 
 
 
 
Efter tre timmars shopping och en god lunch var alla mer eller mindre nöjda med sina inköp. Själv blev de joggingskor och converse till barnen för mindre än halva priset hemma. Hoppas nu bara det passar då storlekarna är en djungel.
 
Påväg tillbaka till hotellet stannade vi till vid en vätskebutik. Kort efter vi parkerat kommer Sheriffen och informerar att vi inte får dricka på allmän plats.
LillJohan gjorde polisen tillmötes och hällde ut de öppnade burkarna. Vi som satt i bilen gömde flaskor lite här och där... Sheriffen frågade vem som körde och om han hade druckit... Vi pekade på Micke som satt i förarstolen. Micke fick visa sitt körkort och förklara vad vi gjord här. Sheriffen undrade om vi hade tillstånd för handikapparkering då vi stod på en sådan.. ojdå gör vi?? Micke fick sen gör nykterhesttest genom att följa Sheriffens finger. Trots en spiknykter Micke hade han svårt att följa Sheriffens finger utan att följa med med hela huvet, två gånger fick Micke tillsägelse om att hålla huvudet stilla.
 
Vi klarade oss med en tillsägelse om att vi skulle flytta bilen till en annan parkeringsplats. Så fort Sheriffen åkt runt hörnet skålade vi att vi klarat oss.
 
 
 
 
Vi åkte tillbaka till hotellet för vila och ombyte innan vi åkte till Conny för lite texmex barbeque.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En sån härlig kille som Conny kan inte klubben vara utan. Därav blev Conny hedersmedlem i Yankee Ranch. Alltd välkommen till Norrtälje och raggarna.
 
Det var en rörd Conny som tog emot tröjor och klubbväst.
 
 
 
 
Självklart måste nye medlemmen invigas i klubbens nationalsång... ner på stan.... hey hey hey
 
Vi tackar Conny och Heidi för en jättetrevlig fest och hoppas att vi snart ses igen här eller hemma i Norrtälje.
 
 

Söndag Bakersfield

Kategori: Allmänt

Vi packade bilarna tidigt för att komma iväg kl 8. Vid halv 8 stod 22 hungriga raggare och väntade på att frukosten skulle börja serveras.
 
Det var ett mysigt hotell vi bodde på och det påminde lite om Wales.
 
Micke gör sig redo...med magmedicin...
 
 
 
 
Vägen till Bakersfield var ca 25 svenska mil och hade en fantastisk varierande natur.
 
 
 
 
 
 
 
 
Någonstans längre bort på denna väg dog James Dean.
 
 
 
 
Självklart skulle det hinnas med några stopp också.
 
 
 
 
 Strax före kl 12 var vi framme i Bakersfield och vid bilutställningen som hölls av välgörenhet till förmån för d brandmän som skadats i tjänsten och inte längre kan arbeta.
 
 
 
 
Vi hade tur med vädret, Solen sken och termometern visade 25 grader. Superhärligt.
 
 
 
 
 
Många av de nyare "hoppa" bilarna var motivlackade med tjejer.
 
 
 
 
 
En av mina favoriter.
 
 
 
 
 
Lite snack med en medlem ur den lokala billklubben. Vi delade med oss av vårt fina klubbmärkes dekal.
 
 
 
 
 
 
 
De rekommenderade ett Pizzaställe precis i närheten så vid halv två blev det lunch. Pizzorna var jättegoda men stooora. Det fick bli en doggybag.
 
 
 
 
Tyvärr skulle grabbarna hem och sova så kvällen fick vi fördriva själva. Vi tackade killarna med t-shrts och gav dem adressen till vår hemsida.
 
 
 
 
Resten av eftermiddagem ägnades åt shopping på Bootsbarn och Whalmart. Själv hittade jag två par snygga boots. Eftersom jag inte kunde välja köpte jag båda.
 
 
 
 
Kvällens middag blev på Buck Owens Crystal Palace som jag skrivit om tidigare. Själv var jag hemma på hotellet trött efter dagens dos av all sol och värme, därav inga bilder därifrån.
 
Imorgonbitti åker vi vidare till Thosand Oaks för att träffa Rickards kompis Conny.
 
Nu är kl 2110 söndagkväll, godnatt!
 
 
 
 
 
 

Lördag San Simeon

Kategori: Allmänt

Vid 9 tiden var bilarna packade och klara för avfärd. 2 bilar som inte såg Golden Gate Bridge åkte först för att se den ooch efter det gick resan mot San Simeon med stop i Salinas.
 
En van som sett bron dagen innan tog Pacific higway och fick en fantastisk upplevelse av vacker kust och natur i 40 mil.
 
 
 
 
 
Ganska snart fick vi börja leta efter en Pharmacy då en medlem var orolig i magen och vi andra i bilen oroas för mer för den eventuella odör som kunde komma. Vi stannade i en liten byhåla som hette Whalecity och tog en kaffe i solen. De andra bilarna var nu påväg mot Salinas dock på enskilda håll då de tappat bort varandra redan innan de kommit ut ur San Fransisco.
 
Bil 2 gjorde ett stopp i Salinas Raceway för lunch och lite beundran. Inte kort efter oss kom bil nr 3.
 
 
 
 
Johan och Micke njuter av det fina vädret.
 
 
 
 
När vi efter ca 2 timmar är klara för att åka vidare mot Salinas hör bil nr 1 av sig och talar om att de precis är påväg upp till racebanan. De hade stannat till på ett Tivoli i Santa Cruez en stund..... Nu blev det inte mycket mer titt på bilarna utan vidare mot Salinas.
 
Nu var alla bilar samlade och resan gick gemensamt. Vi höll kontakten genom walkie talkies. Rickhard hade gett bilarna nya anropsnamn istället för bil 1 hette de "drunkvanone" bil 2 fick heta "redass" och bil 3 "plommonpussy". Självklart med en härlig story bakom alla namn men som inte kan förtäljas i bloggen....
 
Påväg neråt kusten blev det många stopp som såg ut såhär....
 
 
 
 
Efter en bit till hade drickat tagit slut och flera behövde uppsöka en toalett så blev det ett stopp längs vägen.
 
 
 
"Redass" använde en del av restiden till att komponera en engelsk variant av vår nationalsång som övriga bilar sedan fick ta del av genom Walkietalkies.
 
 
Vid åttatiden på kvällen och många skratt i bilarna var vi äntligen framme i San Simeon. Vi åt middag på en mexikansk restaurang för omväxlingsskull mot alla tidigare hamburgare. Kl 22 gick många i säng.
 
Morgondagen går mot Bakersfield och träff med en av de lokala bilklubbarna. De har ett välgörenhetsevenemang under dagen som de vill att vi ska vara med på och då måste vi vara där till kl 11 imorgon förmidda vilket innebär att vi måste åka senast kl 8 från San Simeon.
 
Nu är kl 2345 lördagakväll. Godnatt på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag San Fransisco forts....

Kategori: Allmänt

Efter besöket i Muir Woods åkte vi till Hawk Hill för att få bra bilder på Golde Gate Bridge. Solen sken men det blåste lite kallt.
 
 
 
 
Vi åkte mot stan igen och svängde förbi Chinatown och Dragon Gate.
 
 
 
 
Självklart tog vi vägen förbi Filbert Street, den brantaste backen i stan och som många gånger varit med om billjakter i hög fart nedför backen. Vi åkte också förbi Lomardstreet med den 8 kringliga delen av gatan.
 
 
 
 
 På eftermiddagen gick vi till Pir 39 och Hard Rock Cafe för lunch.
 
 
 
 
Härifrån fick vi fina bilder på Alcatraz.
 
 
 
 
 
 
 Efter en promenad på piren åkte vi tillbaka till Chinatown. Kvälle avslutades på Melvins Place som serverade riktigt goda amerikanska hamburgare. Vid 22 tiden var nästan alla hemma och trötta efter en händelserik dag.
 
 

Fredag i San Fransisco

Kategori: Allmänt

 
Idag blev delade vi på oss i två grupper. Den ena gruppen valde att åka till Alcatraz medan den andra gruppen åkte norr över för att se Redwood skogen.
 
Här väntar vi på att bilen ska bli framkörd.
 
 
 
 
Tobbe och Linda hade sovit gott hela natten och lite av morgonen också.
 
 
 
 
 
Påväg till skogen åker vi över Golden Gate Bridge.
 
 
 
 
 
Vi stannade för en rökpaus men blev snabbt tillsagda av husägaren att vi inte fick röka där vi stod...
 
 
 
 
Efter en spännand resa med kringel i krok vägar och hus med redwood träd som växte igenom husen var vi efter ca en timme framme vid Muir woods.
 
 
 
 
Raggarna förundras över höjden på träden....
 
 
 
 
Hööga var de.
 
 
 
 
 
Här är det lördagmorgon och nu åker vi vidare mot San Simeon.
 
 
 

Flygresan!

Kategori: Allmänt

Då var vi äntligen på planet. 

 Innan planet ens har hunnit lyfta har några av medlemmarna fått en tillsägelse om ”inappropriate language” vilket flygvärdinnan inte tolererade på resan…… troligen med anledning av klubbens nationalsång som sjöngs så fort alla kommit ombord.

 

 

Det var rusningstrafik vilket innebar att vi kom upp i luften 20 minuter senare än beräknat men vi beräknas ändå landa på utsatt tid.

 

 

För en av medlemmarna var det första flygresan någonsin och det var tummen upp.

 

Någon var nödig och hade inte riktigt förstått vad bältesskylten betydde…. Ett bra försökmed flirt och smicker till flygvärdinnorna hjälpte dock inte så det blev till att snällt gå tillbaka till sin plats och vänta på att skylten slocknade. Väl efter det var han mycket nöjd då toaletten var “exklusiv och pappret var extra mjukt”.

 

 

Strax över Örebro blev vi serverade smörgås med Te/Kaffe och en fryst juice som tinade till slut.  Någon förklarade smörgåsen för sin medpassagerare som ”fullkornfiber” tror han letade efter ordet wholegrain.

 

Glada grabbar påväg till nästa flyg.

 

 
 

Väl framme i London visade det sig att planet till San Fransisco var försenat från 1050 till 1230.

 

Grabbarna försvann...........

 

 
glada ihågen hittades de på toaletten dansades.
 
 
Det blev att tillbringa tiden på bästa sätt och varför inte med en öl och lite snacks. Vi beställde in jordnötter och fick in den här tallriken.
 
 
 
 
Inte vad vi i Sverige kallar jordnötter men gratis och god var den.
 
 
Flygresan över atlanten gick relativt smidig och tidsfördriv blev filmer som Argo och cloud atlas.
Väl framme tog den en evig tid och 2 timmar efter vi landat kunde vi äntligen hämta våra hyrbilar. 
 
 
 
 
Vi avslutade kvällen med en gemensam middag på en restaurag i Fishermeans Wahrf innan alla mer eller mindre stupade isäng.
 
 
 
Vid morgondagens frukost planeras vad dagen ska innehålla. Några vill se Alcatraz och andra Redwood skogen.
 
Sov Gott!
 
 
 
 

Äntligen incheckade!

Kategori: Allmänt

väntar på incheckning!

Kategori: Allmänt

Glad o förväntansfull Micke!

Kategori: Allmänt

Trötta killar!

Kategori: Allmänt

Nu åker vi!

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder..    de vill inte hamna rakt när jag lägger upp från telefonen. Vet någon hur jag kan få dem rätt?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redwood national park

Kategori: Allmänt

Norr om San Fransisco ligger Redwood National Park. Något som av många rekomenderas. 
 
 
Redwood National Park är en nationalpark  som llgger i nordöstra Kalifornien. Parken är 80 kilometer från norr till söder och täcker en yta av 534 km². Den avsattes 1968 för att bevara resterna av de stora skogarna med amerikansk sekvoja som också kallas redwood. Parken innehåller 45 % av alla redwoodträd. Endast 160 km² amerikansk sekvoja-skog finns kvar, och tidigare avverkade områden är nu föremål för restaureringsarbeten. Redwood National Park togs 1980 upp på Unescis världsarvslista. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Väderprognos Bakersfield

Kategori: Allmänt

 
 
Härliga Sol snart kommer vi! 
 

Väderprognos San Simeon

Kategori: Allmänt

Lördag den 23 mars ser ut att bli varmare. Vi håller tummarna att proognosen stämmer.
 
 

Bilder från USA 2008

Kategori: Allmänt

 
Här kommer lite bilder från resan i januari 2008. 
 
 
Precis landat i Phenoix glada och förväntansfulla.
 
 
 
 
 
Mycket tid i bilen blev det!
 
 
 
 
Med jämna mellanrum var vi tvugna att stanna....
 
 
 
 
Passagerare och förare och reseledare i första bilen.
 
 
 
 
Passagerare och förare ur andra vanen.
 
 
 
 
.... men var tog den tredje bilen vägen? .
 
 
 
Vi besökte Tombstone och Boothill Graveyard.
 
 
 
 
 
Shit happends...... de erkände att de hade fel iallafall... och på killens gravsten....
 
 
 
 
 
En dagstrip till San Diego och hangarfartyget som användes i gulfkriget.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunch på Venice Beach LA.
 
 
 
 
 
En fantastisk härlig dag på Pomona car meet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I någon bar längs route 66. .
 
 
 
 
Självklart besöktes några bilskrotar också.
 
 
 
 
Flera av gänget letade boots och tillslut efter timmars rundåkning hittades en butik som sålde boots..... men en del var mest i plats och inte läder..... 
 
 
 
 
 
Hooverdam måste ses om man ändå var i Vegas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Frukost någonstans påvägen.
 
 
 
 
Las Vegas here the raggers come!
 
 
 
 
Las Vegas by night!
 
 
 
 
Middag i Las Vegas. 
 
 
 
Påväg till Stratosphere
 
 
 
 
 
 
Några av oss tog limouisin tillbaka till hotellet vilket faktiskt var billigare än monorailen vi tog dit.
 
 
 
 
Sista gemensamma middagen på hotellet.
 
 
 
 
 
Sista kvällen.......
 
 
 
..... och hur den slutade vet ju bara vi som var med ;)
 
 
Efter tio dagar var vi påväg hem utmattade och glada och själv 4 kilo tyngre efter en rolig resa med mycket god mat och dryck. 
 
 
 
 
xoxoxoxo Nina

San Francisco Väderprognos

Kategori: Allmänt

Så här ser väderprognosen ut just nu. Det blir förhoppningsvis varmare ju söder ut och sen inåt land vi kommer.

 

Dag 6 - 9 Las Vegas

Kategori: Allmänt

Las Vegas here we come!!!
 

Las Vegas är den folkrikaste staden i den amerikanska delstaten Nevada, etablerades 1905. Las Vegas är en internationellt känd större stad känd främst för spel, shopping och fina restauranger och är den ledande finansiella och kulturella centrum för södra Nevada. Las Vegas storstadsområde har ca 2 miljone innevånare. Idag är Las Vegas en av de största turistmålen i världen. Stadens tolerans för olika former av vuxen underhållning har resulterat i titeln Sin City och denna bild har gjort Las Vegas till en populär ställeb för filmer och tv-program. 

 
Här bor vi på hotel Luxor i tre nätter innan det är dags till återresa till kalla Sverige.
 
 
 (Las Vegas - Hotell Luxor)
 

Luxor Las Vegas är ett hotell och kasino på Las Vegas Strip. Det 30 våningar höga hotellet ägs och drivs av MGM Resorts International och har ett 120 tusen kvadratmeter (11.000 m2) stort kasino med över 2000 spelautomater och 87 spelbord.


Hotellet renoverarede 2008 till 2009 och har nu en ny modern design och innehåller totalt 4400 rum inklusive 442 sviter. Hotellet är uppkallat efter staden Luxor (gamla Thebes) i Egypten. Luxor är den näst största hotellet i Las Vegas (den största är MGM Grand) och den åttonde största i världen.

 

 

                          (Las Vegas - Insidan av Hotell Luxor)
 

Luxor Las Vegas har fyra pooler och bubbelpooler, ett bröllops kapell, Nurture Spa och Salon och 29 butiker. Luxor är också ansluten till Mandalay Bay Resort & Casino via The Shoppes på Mandalay Place, en 94 meterer lång himmelbro med återförsäljare som Urban Outfitters, minus5 ° Ice lounge & Lodge, en Guinness Store och en Nike Golf Store. 

 

 

                        (Las Vegas - Hotell Luxor, poolen)

 

Vid 42300 miljoner candela är Luxor Sky Beam den starkaste ljusstrålen i världen. Dator konstruerat genom böjda speglar för att samla ljuset från 39 xenonlampor och fokusera dem i en intensiv smal stråle.

 

Ingenjörer säger att en person kunde läsa en tidning genom Luxors Sky Beam från tio miles upp i luften på en klar natt. Luxo Sky Beam är synlig upp till 443 km bort med flygplan på marschhöjd, till exempel över Los Angeles. 

 

Var och en av de 39 lamporna är en 7000 watt Xenotech fixtur och kostar ungefär 1200 $. Systemet kostar  51 $ i timmen att fungera. Balken har fungerat tillförlitligt sedan den aktiverades den 15 Oktober 1993 och är ett FAA utsedd navigations landmärke för flygare. 

 

 

                                 (Las Vegas - Hotell Luxor, Luxor Sky Beam)

 

 

VÄDER

Vädret i Las Vegas varierar naturligtvis beroende på årstiden. Sommartid mellan maj - september kan vädret vara otroligt varmt, upp mot 40°C och lite till. Det är en torr värme och det är viktigt att skydda sig mot solen och dricka mycket vätska (ej koffein och alkohol).

 

Vintertid är vädret mildare, men det går sällan under nollstrecket. Det har dock inträffat ett par gånger att det har snöat i Las Vegas. Senast i Januari 2011 kom det lite snö som dock snabbt tinade bort. 2008 kom drog en större snöstorm över Las Vegas och för första gången låg snön kvar ett par dagar.

 

Så vädret i Las Vegas kan vintertid vara lite osäkert, temperaturen varierar och det kan regna en del För det mesta är det dock riktigt behagliga dagar med sol. Sommartid är vädret nästan garanterat varmt!

 

Death Valley ligger 1,5 timmar från Las Vegas och där har jordens näst varmaste temperatur uppmätts.

 

Det är hett i Vegas på alla sätt!

 

 

SHOWER

 

 

 

                                        (Las Vegas - Hotell Luxor, Criss Angel)
 

 

Se videoklipp på: http://www.youtube.com/watch?v=vdmEuw-4Lfo

 

 

Showen "Fantasy" spelar varje kväll kl. 1030 pm (Läs mer på http://www.fantasyluxor.com/)

 

 

(Las Vegas - Hotell Luxor, Fantasy)

 

Hotellet är också värd för " Bodies ... The Exhibition" en pedagogisk display på människokroppen, (Läs mer på http://www.bodiestheexhibition.com/lasvegas/) samt "Titanic: The Artifact utställning" (Läs mer på http://www.luxor.com/entertainment/titanic.aspx).

 

 

Tournament of KingsHär bjuds på riddarspel, prinsessor och trollkarlar för barnsliga i alla åldrar. Läktaren är uppbyggd runt en lång jordyta och publiken är indelad i olika länder såsom Irland, Spanien och Frankrike. De olika sektionerna hejar under hela showen på ”sin” riddare. Riddarna utmanar varandra i ett klassiskt tornerspel där deras ridkunskaper verkligen är imponerande. Tornerspelet avbryts av den onde riddaren som försöker ta över kungadömet och strider utbryter mellan de onda och de goda där det bjud på gott om koreograferade svärddueller. Under showen för man en rejäl middag med en hel grillad kyckling med tillbehör. En häftig upplevelse!

 

 

  (Las Vegas - Tournament of Kings)

 

 

Jubiléeär en verkligt klassisk Vegas-show. Den har gått sedan 1981 och består av mer än 100 dansare, som ibland har kläderna på sig... Dekor som är absurt pampig och en del av varietéakterna är riktigt bra! Jubilée slår Molin Rouge i Paris med hästlängder!

 

Improv at Harrah´sär en stand-up klubb där det blandas nya förmågor med mer etablerade namn. De brukar köra tre personer per show och de är väldigt bra på att välja bra komiker. Väldigt intim arena. 

 

Mystère - är den första showen som Cirque du Soleil satte upp permanent i Las Vegas. Att Mystère spelats fem dagar i veckan i över 10 år är en hyfsad kvalitetsstämpel! Till en historia om livets mysterium bjuds man på fantastisk nycirkus där det blandas pampig musik, snygga danser och halsbrytande nummer på ett överväldigande sätt.

 

Zumanity - Med underrubriken ”The sensual side of Cirque du Soleil” bjuder Zumanity på sexiga dansnummer, vacker luftakrobatik och massor av skratt. Transvestiter, toplesstjejer, dvärgar, hunkar, feta tvillingar och en ledlös man gör Zumanity till en sann varieté i burlesque stil. Inte likt något annat från Cirque du Soleil!

 

O - Den här Cirque du Soleil-showen är det pampigaste och vackraste som Las Vegas har att bjuda på. Hela scenen är en stor sjö där artister simmar, dansar, åker på diverse farkoster och framför halsbrytande nummer som får er att dra efter andan! Ingen är oberörd efter att ha sett O av Cirque du Soleil.

 

 

ATT GÖRA!

 

Viva Las Vegas - Den största Rockabillyfesten i världen. Nu har vi tre dagar att uppleva allt vad detta evenemanget har att erbjuda. Vi kommer få se Little Richard, Dick Dale, The Rockats och många många fler. 

 

Tiki Pool Party har blivit en av de stora händelserna i VLV, och kommer att äga rum på fredag, lördag och söndag. Det är en stor möjlighet för flickor (och killar!) För att visa upp sina vintage badkläder. 

 

VLV är stolta över att tillkännage den efterlängtade ...  Sailor Jerry Tattoo Lounge tatuerare!
Fylld med några av branschens Top Tatuerare samt vissa legender kommer The Lounge vara igång från klockan tolv till midnatt alla fyra dagar av VLV. Sailor Jerry kommer vara värd för en tatuerings tväling på CarShow på lördag! För kunder som vill tatuera sig gå till www.facebook.com / stedfasttattooparlor. 

 

Alltid en hit på lördag kväll på VLV. Showroom visar Deke Dickerson och många andra speciella gäster och en massa coola vintage och konstiga gitarrer som spelas live på scenen. Deke visar upp inte bara sina talanger, utan även rockabilly, Western Swing, honky tonk, blues och andra musikrötter under en fartfylld 90-minuters show.

 

Varför inte prova på en Jive kurs som presenteras av den fantastiska Sophia Wolff. Som Ms Wolff säger är Jive dans "den sexigaste pardansen" från 50-talet! "Så kom med henne för 3 timmar promenad, bop och Jiving klasser fredag och lördag 1:00 pm till 4:00 pm i Ballroom och kolla Jiving tävlingen Söndag 6:30 pm i Ballroom!

 

Viva Las Vegas Burlesque Showcase ger 90 minuters underhållning som påminner om guldåldern för burlesk, med världsberömda burleska stjärnor, komiker och musiker. Tidigare utställningar har presenterat stjärnor som LouLou D'Vil, Roxi D'lite, Michelle L'amour, Kitten De Ville, Kalani KoKonuts, Catherine D'Lish, och Angie Pontani, bara för att nämna några. 

 

1st Show 7:30- 9:00 Doors Open at 7:00

2nd Show 10:00-11:30 Doors Open at 9:30

3rd Show 12:30-2:00 Doors Open at 12:00

 

VLV CarShow är den bästa bilutställningen i sitt slag. Bilar är strikt äldre -63 och måste vara i en stil från den era. VLV CarShow har över 700 bilar registrerade. CarShowen kommer att hållas på The Orleans Hotel. Vi använder en massiv inhägnad parkeringsplats bredvid The Orleans Arena. (Läs mer på www.vivalasvegas.net)

 

OBS Kom ihåg INGA klubbmärken på VLV.

 

 

 

 

Stratosphere Tower Nästan 400 meter över marken och mer än 100 våningar upp i Stratosphere får man en otrolig utsikt! Se Las Vegas från ovan högst upp i USA:s högsta fristående torn.

 

 

     (Las Vegas - Stratosphere Tower)

 

 

Det finns fyra sjuka åkturer på taket av tornet, den ena galnare än den andra! Vågar du dig på Stratophere Rides? 

 

Insanity - Snurrar utanför taket 400 meter upp!

 

 

(Stratosphere Tower - Insanity)

 

 

X-Scream - Skjuts ut över kanten, men stannar i tid.... får vi hoppas...

 

 

                (Stratosphere Tower - X-Scream)

 

 

                 (Stratosphere Tower - Big Shot)

 

SkyJump - Fritt fall från 400 meters höjd!

 

 

        (Stratosphere Tower - Sky Jump)

 

 

The Eiffel Tower - Åk upp och njut av en fantastisk vy över den otroliga staden. Se alla resorts på strippen,  Bellagios fontänshow från ovan och blicka ut över resten av staden som sträcker sig åtskilliga kilometer åt alla håll. Las Vegas Eiffeltorn är en exakt replika av det i Paris fast exakt hälften så stort. Photo op! 

 

 

          (Las Vegas - The Eiffel Tower)

 

Las Vegas Gun Store - ligger någon kilometer från strippen i ett anonymt köpkvarter. Det första som möter en innanför dörren är vapen! Maskingevär, revolvrar, hagelbössor, krypskyttegevär, you name it! Vill du skjuta automatgevär har du kommit till rätt ställe! Du får välja ett eller flera vapen att skjuta med, vill man testa många olika vapen finns det utformade paket som ger en liten rabatt.

 

Varje vapen kostar mellan 25-60 dollar och innehåller mellan 5 och 50 skott. Sen får du välja måltavla mellan allt från clowner och zombies till kidnappare och Usama bin Laden. Medan du väntar på din tur på skjutbanan visas "inspirerande" krigsfilmer på tv. Väl inne på skjutbanan blir du omhändertagen av en välvillig vapengalning som ger dig tips på hur du undvika att ska skada dig själv och hur du ska skjuta för att döda (måltavlan)! Helt klart en upplevelse!

 
New York-New York är ett hotell/Kasino. Det har som namnet antyder ett New York -tema. Byggnaden består av ett enda hus men är målat och utformat att se ut som flera hus. Empire State Building är ett av husen som efterliknats i denna enorma byggnad. Hotell New York har även en enorm berg- och dalbana som går runt hela hotellkomplexet.
 
 
 
            (Las Vegas - New York New York)
 

  

Freemont Sreet ExperienceDagtid är Las Vegas Downtown tämligen sunkigt och tråkigt, men när solen går ner får Downtown nytt liv! Längs hela Fremont Street har de byggt ett "tak" som är som en gigantisk TV-skärm - 500 meter lång! På denna skärm pågår ljusspel som lyser upp Downtown hela natten.

 

På Fremont Street Experience bjuds också på gratis utomhusspelningar och festivalkänsla de flesta kvällar i veckan.

 

 

        (Las Vegas - Freemont Street Experience, dagtid)
 
 
 
 
       (Las Vegas - Freemont Street Experience, kväll)
 
 
 
Bellagios fontäner Fontänerna utanför Bellagio är världsberömda och ett absolut måste att se för alla som åker till Las Vegas! Bellagios fontäner är ett fascinerande bygge med hundratals olika fontäner som dansar i rytmen till olika välkända stycken. Vissa av fontänerna sprutar upp till 30 meter upp i luften och låter som ett kanonskott. Bellagios fontänshow körs varje kvart och är gratis.
 
 
 
(Las Vegas - Bellagio Fontäner)
 
 
 
Bellagio Conservatory & Botanical GardenStrax innanför entrén på lyxhotellet Bellagio gömmer det sig en väldigt speciell botanisk trädgård - The Conservatory. Här går du under vattenstrålar som skapar bågar ovanför ditt huvud och bland planteringar i fantasins alla mönster. Mitt ibland alla blommor, träd och fontäner tornar ett pariserhjul upp sig och sprider lite mystisk cirkusstämning om du besöker på sommaren. Besöker du trädgården på hösten hittar du istället pumpor, regnfall och fantasifulla träd. Bellagios trädgård är en oas på strippen och fascinerande för vuxna som barn. Gratis entré. (Läs mer på http://www.bellagio.com/attractions/botanical-garden.aspx). 
 
 
 
 
     (Las Vegas - Bellagio Conservatory)
 
 
 
ATT GÖRA RUNT OMKRING LAS VEGAS
 
 
Grand Canyonär precis så spektakulärt som det sägs! Om man är i Las Vegas längre än några dagar så är en dagsutflykt till Grand Canyon ett måste! Bara att åka helikopter är en häftig upplevelse! Sen när helikoptern närmar sig Grand Canyon och klipporna öppnar sig under en så drar man efter andan! Ta en helikoptertur som flyger genom Grand Canyon och sedan landar på botten så ni hinner ta in intrycken från de mäktiga vyerna. Eller ta en av alla bussturer som går, man får då räkna med att det tar en hel dag. Men väl värt att se.
 
 
 
   (Grand Canyon - Nevada)
 

Grand Canyon är 446 km lång och upp till 29 km bred. Den uppnår ett djup av över 1800 meter. Nästan två miljarder år av jordens geologiska historia har påverkat. De senaste rönen visar Coloradofloden etablerat sin kurs genom Canyon 17 miljoner år sedan och har sedan dess forts att erodera och bilda Canyon till sin nuvarande konfiguration. 


I tusentals år har området varit kontinuerligt bebodd av indianer som byggde bosättningar inom Canyon och dess många grottor. Pueblo folket ansåg Grand Canyon ("Ongtupqa" i Hopi språket) vara en helig plats och vallfärdade till den. Den första europeén som blev känd för att ha sett Grand Canyon var García López de Cárdenas från Spanien som besökte Grand Canyon1540. 

 

              (Grand Canyon - Nevada)
 
 

Death ValleyFör att vara ett extremt torrt ökenlandskap i princip helt utan liv så är Death Valley otroligt mångfacetterat! Ni kommer inte att hinna se allt på en dag så här är några tips som vi vet säkert att man hinner på en dag och som alla är helt fantastiska!

Furnace Creek Visitors Center är ett bra ställe att börja på för lite mat och information. Kom ihåg att köpa med massor av vatten för det kan vara upp till 50 grader varmt i Death Valley!

Badwater är USAs lägsta punkt - 86 meter under havsnivån! Saltöknen här ser ut som en havsbotten, vilket det också har varit. Varning, här kan det vara extremt varmt!

Artists Drive är en slingrig liten väg som krånglar sig fram mellan fascinerande stenstrukturer i alla möjliga färger. Ibland är naturen bara fantastisk!

Zabriskie Point har stora stenklippor i otroligt mjuka former som gör att det känns som man ser ut över ett vågigt rött hav snarare än ett stenlandskap.

Dante's View ligger 1700 meter över havet och fågelvägen till Badwater är bara ett par kilometer. Det är med andra ord ett dramatiskt landskap och vyn över Death Valley här uppifrån som överglänser allt vi någonsin sett! Att säga att det är som en filmkuliss är en underdrift.

 

(Las Vegas - Death Valley)
 
 
Rhyolite - Ligger strax innan Death Valley och är en tvättäkta spökstad. Detta var under guldruschen på 20-talet ett sprakande samhälle med över 20 000 invånare. Nu återstår bara ett tiotal byggnader som påminner om Rhyolite's svunna storhetstid.
 
 
       (Las Vegas - Rhyolite)
 
 
Passa på att ta coola foton och snacka med den trevliga äldre herren som brukar sitta vid huset som är byggt av glasflaskor.
 
 
(Las Vegas - Rhyolite)
 
 

Area 51 - Har vi några UFO fantaster är Area 51 ett måste!! Area 51 även känd som Dreamland eller Groom Lake är en avlägsen del av Edwards Air Force Base. Den ligger i den södra delen av Nevada 133 km nord-nordväst om Las Vegas. Beläget i centrum på södra stranden av Groom Lake ligger ett stort militär flygfält. Basens nuvarande syfte är officiellt osagt men baserat på historiska bevis är det sannolikt utveckling och testning av experimentell flygplan och vapensystem. Basen har blivit välkänd till stor del på grund av olika konspirationsteorier där den och dess ofta beskrivs i populärkulturen.Tänk på att det är ett militärt område! Det kan vara en bra ide att kontakta en researrangör om man vill åka hit.

 
 
                         (Area 51, Nevada)
 
 
 
 
SHOPPING
 
 
Boulevard Mall - ligger ca 10 minuters bilkörning bort från strippen. Här hittar du alla de stora amerikanska klädkedjorna som Charlotte Russe, Forever 21, Victoria's Secret, Foot Locker och 140 andra butiker och matställen. Det är få turister som hittar ut till Boulevard Mall därför är det nästan alltid lugnt och skönt och du får bra service överallt. Gratis parkering.
 
 
Fashion Show Mall - är ett gigantiskt shoppingcentrum på norra strippen. Här hittar du allt inom kläder, skor och accessoarer. För tjejer rekommenderas särskilt Forever21 som har ett brett utbud av snygga kläder till vrakpriser. Några gånger om dagen bjuds det på en modevisning på den upphöjbara scenen mitt i Fashion Show Mall.
 
 
Miracle Mile Shops - inne på Planet Hollywood är en riktigt trevlig galleria med vettigt utbud. Till skillnad från Forum Shops och butikerna på många andra kasinon så erbjuder Miracle Mile shopping för "vanliga människor" med butiker i mellanprisklass som Guess, Urban Outfitters, H&M, Footlocker, m.fl. Samtidigt har de blandat upp det med andra heta och ungdomliga butiker som Fredericks of Hollywood, Rock'n'Roll Religion, Fossil, m.fl. För den som gillar retro och 50-tal finns Betsey Johnson och guldgruvan Bettie Page. Allt detta är uppmixat med flera restauranger och caféer i mysig kvällsbelysning som ger känslan av att man är i en sydeuropeisk stad i skymningen.
 
 
Town Square - är ett mysigt handelskvarter en bit söderut på strippen dit Las Vegas-borna åker. På Town Square finns i princip samma utbud som på Fashion Show Mall längre upp på strippen men i en betydligt trevligare omgivning. Räkna inte med några klipp, men väl en hel del snygga kläder.
 
 
Las Vegas Outlet Center - ligger 3 minuter söder om Tropicana med över 130 butiker. Här hittar du billigare märkeskläder (andra sortering) från bl a Reebok, Tommy Hilfiger, Nike, Nautica, Liz Claiborne and Calvin Klein. ( Adress 7400 Las Vegas Blvd)
 
 
BootBarn - Här finns över 2000 modeller av Western Boots i varierande färger och material. Jag är helt säker att Lasse kan hitta ett par äkta skinnboots här. (Adress 7265 Las Vegas Blvd) (Läs mer på www.bootbarn.com). 
 
 
Nedan visas en väldigt snygg cowboy boot för man, pris 245 $. 
 
              

Ytterligare en snygg Cowboy Boot till män för 260 $
 
 
 
       
 
 
En av de dyraste bootsen kostar 390 $ men snygg är den.
 
 
 
 
 
Till oss tjejer finns minst lika många snygg boots att välja på.
 
 
 
 
 
 
 
Bettie Page Clothing - har fina 50-tals kläder. (Adress Planet Hollywodd och Caesars Palace) (Se mer på http://www.bettiepageclothing.com/).
 
 
Buffalo Exchange - har både vintage och nya kläder. (Adress 4110 S Maryland Pkwy).
 
 
Take II Resale Butique - lite längre västerut från Las Vegas Strip finns en vintage klädbutik (för män och barn också). Priserna tenderar att vara lägre. Ta II ligger nära Community College i södra Nevada. Spendera lite tid och du kommer förmodligen hitta ett par en-av-a-kind bitar att lägga till din garderob. Vem vet du kanse snubblar på en vintage Gucci handväska eller ett par designer peep-toe skor, bara be den vänliga och kunniga personalen om hjälp. Öppettider: normalt öppen måndag till lördag, från 11:00 till 18:00. (Adress 3400 South Jones Boulevard, Suite 12)
 
 
Grand Canal Shopps - finns i The Venetian Hotel med mer en 100 Butiker. (Adress (3377 South Las Vegas Blvd).
 
 
 
UTELIV
 
BarePoolbaren på Mirage som lovar vad den heter - Bare är en topless-bar! Drinkarna är goda med dyra. Det kostar 20 $ i inträde för killar, men om ni kommer mitt på dagen och äter lunch så kan det gå komma in gratis. (Läs mer på http://www.barepool.com). Sorry Johnny här är det 21 som gäller!!
 
 
 
(Las Vegas - Bare)
 
 
 
Liquid Day Club & Lounge- är de vuxnas utomhuslekplats. Njut och skäm bort dig i denna avskilda, förföriska och fräscha miljö. Poolen är öppen för 21-plus torsdag till söndag från 11:00 till 18:00. Här finns två VIP pooler omgivna av höga växter, 85 schäslonger och 35 dagbäddar. Det finns också åtta stora privata badhytter utrustade med modern teknik, bekväma möbler och modern design. Den 50-sits restaurang erbjuder en lättsam meny från kocken Brian Massie. (Adress 3730 Las Vegas Blvd).
 
 
 
     (Las Vegas - Liquid Day Club & Lounge)
 
 

Blue Martini - är stället dit många som jobbar i Las vegas går. Blue Martini ligger på Town Square, dvs en kort bit utanför den centrala strippen. Blue Martini är rejält tilltaget med 3-4 barer, en scen och ett dansgolv. Ändå är det absolut knökfullt på helgerna och det råder inget tvivel om att de som kommer hit kommer för att ha kul! Det är inte alls samma "visa upp sig"-attityd som på de flesta uteställen inne på strippen. Blue Martini är mer som det lokala utestället i en medelstor stad. Väldigt blandad publik och låtar man känner igen. Drinkarna är båda stora och starka och dessutom goda! Bra värde för pengarna.

 
 
      (Las Vegas - Blue Martini)
 
 
 
Ghost Bar - ligger på 55:e våningen i Palms norra torn. Klubben består i princip av ett enda långsmalt rum med en bar, några soffor och gott om plats att dansa på däremellan. Tråkig inredning  men erbjuder däremot en riktigt stor balkong med en utomhusbar. Det är rätt fantastiskt att ta en drink utomhus och spana ut över hela Las Vegas!
 
 
Gilley´s Saloon - ligger inne på TI (Tresaure Island). Här har man jobbat hårt för att få till äkta countrykänsla. Det finns tre centrala bitar på saloonen: baren, mekaniska tjuren och det stora dansgolvet. Trots att Gilley’s ligger inne på ett casino lyckas man ändå få till en riktigt skön country-känsla. Personalen har alla cowboyhattar och boots, sjunger med i låtarna och verkar vara genuina country-människor. Även bland besökarna verkar det leta sig hit många country-entusiaster. Självklart har dansgolvet en utropare som eggar på dansarna och ser till att stämningen är på topp. Inte sällan hoppar någon av servitriserna ut på dansgolvet och tar en svängom. Tisdag-torsdag erbjuder de gratis line-dance-lektioner vilket är fantastiskt roligt! Efter lite övertalan så tar sig även de mest skeptiska turisterna in på dansgolvet för den grundläggande genomgången av line dance. Med mycket humor, entusiasm och tålamod lär de ut stegen i de vanligaste danserna och efter att man fått ordning på de stela lemmarna och efter otaliga repetitioner så börjar stegen sitta och det blir fascinerande att vara en del av en hundrahövdad massa som rör sig efter samma mönster. (Adress 3300 S Las Vegas Blvd) (Läs mer på http://www.gilleyslasvegas.com/saloon)
 
 
 
    (Las Vegas - Gilley´s Saloon)
 
 
 
PBR Rockbar - Inne på Planet Hollywood ligger denna ganska stora rockbar. Ett bra hak att hänga, dricka en iskall öl och höra på bra musik om man gillar rock och en liten släng av country. Här finns det både tid och möjlighet att prata med bartendern eller att snacka med locals. Det känns inte som att turisterna flockas här. Lite senare på kvällen kan man tävla i bull-riding och tempot ökar lite i lokalen. Helt enkelt ett trevligt ställe med bra atmosfär.
 
 
Playboy Club - har en rktigt snygg och cool Inredning. Allting går i rött och svart och den klassiska playboy-kaninen syns överallt. Trots att det är en klubb så känns det ofta lika mycket som som en bar, det är mer avslappnat än en vanlig klubb. På Playboy Club finns det också spelbord där man kan spela mot Playboy bunnies som dealers. På det hela taget är det lite som en lyxig strippklubb fast utan något naket.
 

Tao - på The Venetian är en av Las Vegas hetaste nattklubbar! Förutom att ägna sig åt kändisspotting så kan man alltid njuta av ett pumpande dansgolv, massor av snygga tjejer och gogo-dansare i badkar. Taos slogan lyder "Always a happy ending"...

 

Hyde . är en trendig ute- & inne-bar på Bellagio dit man ska gå en tidig kväll om man inte står på gästlistan. Då är också utsikten mot Bellagios fontäner som vackrast i solnedgången och man kan verkligen njuta av den snygga lokalen och de goda drinkarna. Här jobbar man med mixologi och erbjuder bl.a. drinkar som fryses med hjälp av flytande kväve och som görs direkt vid ditt bord av snygga tjejer i tighta guldklänningar. När solen gått ner förvandlas Hyde till en nattklubb med 40 st vip-bord och dj´s som spelar natten lång.
 
 
Margaritaville - är en restaurang, bar och musikscen i flera våningar helt dedikerad till country-stjärnan Jimmy Buffet! Har man inte förstått storheten med Jimmy Buffet så gör man det snart efter en nacho-vulkan och några gigantiska söderhavsdrinkar. Margaritaville bjuder på livemusik de flesta kvällarna i veckan och väldigt blandad publik - allt från barnfamiljer till partyglada 18-åringar.
 
 
Moon - är nattklubben på Palms som ligger högst upp i södra tornet, våningen ovanför Playboy Club. Här pumpas blandad dansmusik genom gigantiska högtalare runt ett smockfullt dansgolv. Ovanför dansgolvet finns en balkong där man kan spana in de som dansar eller spana åt andra hållet och se en fantastisk vy över Las Vegas.
 
 
Nine Fine Irishmen - Njut av Guiness eller annan god öl på denna irländska pub inne på New York New York samtidigt som du lyssnar på fiol och pipa från husbandet. Nine Fine Irishmen har trevlig personal och liveband nästan varje kväll.
 
The Bank - hittas inne på Bellagio. The Bank är ingen enorm nattklubb som exempelvis XS eller Tao, utan tjusningen här ligger snarare i exklusiviteten. Alla kommer inte in på The Bank, vilket är tydligt då kön ringlar sig lång redan klockan tio på kvällen. Boende på Bellagio kan gå i den betydligt kortare VIP-kön. Som brukligt på de hetare nattklubbarna så krävs det att man köper minst en otroligt överprissatt flaska sprit för att få ett bord. Till den ingår sprite, cola, lime och några red bull. Snygga distanserade tjejer ställer i ordning bordet och serverar så länge inte något märkvärdigare bord pockar på uppmärksamheten. Musiken är ganska publikfriande där det blandas house med topplistemusik och stämningen är på topp från minut ett! Dansgolvet är proppfullt hela tiden och på de olika etagen upp från dansgolvet står folk och dansar varhelst det finns plats. Det är övervägande tjejer bland besökarna och de flesta känns otroligt billiga och låter sig lockas till de killar som bjuder på mest sprit. The Bank rekommenderas således för dansglada tjejer som vill tigga till sig gratis sprit eller killar som vill visa hur tjock plånbok de har.
 
 
 
RESTAURANGER
 
Peppermill - är en riktig all-american restaurant. Det blir inte mer amerikanskt än så här! Burgare, gigantiska desserter, servitriser som säger saker i stil med “In a sec, honey” och servitören Gary som flörtar med alla tjejer. Allt ryms på klassiska Peppermill.(Adress 2985 Las Vegas Blvd). 
 
 
 
   (Las Vegas - Peppermill Restaurant)
 
 
 
Earl of Sandwich - inne på Planet Hollywood gör de godaste grillade mackorna i staden! Välj ur ett stort utbud av mackor, sallader eller wraps. Vad sägs om en All American sandwich med kalkon, ranchdressing, cheddar, tranbär, sallad och tomat. Eller varför inte dagens soppa? Vi har provat det mesta på Earl of Sandwich och allt smakar grymt gott!
 
 
Denny´sMan fattar inte hur mycket amerikaner äter förrän man varit på Denny's! Det här är en äkta amerikansk dinner där man kan få pannkakor i höga travar, hashbrowns, bacons, korvar och hamburgare till frukost. Denny's är en perfekt rejäl start på dagen efter en hård kväll! 
 
 
Burger Bar Missa för allt i världen inte Burger Bar i gallerian mellan Luxor och Mandalay Bay! På Burger Bar kan du sätta ihop din egen burgare exakt som du vill ha den och oavsett vad du väljer lovar vi att det kommer att smaka fantastiskt! Det finns fem olika sorters bröd, flera olika sorters kött (bland annat kobe-kött) och alla tillbehör du någonsin haft på en hamburgare och några till.
 
 
KGB (Kerry's Gourmet Burger) - inne på Harrah's är det senaste tillskottet på burgarhimlen. Precis som på Burger Bar så kan du på KGB välja mellan att komponera din egen burgare eller välja en av de färdigkomponerade burgarna på menyn. Det finns det mesta att välja på så du är helt säker på att få burgaren precis som du vill ha den! Riktigt riktigt gott!! 
 
 
Holstein´s Burger - Gourmetburgare har blivit en trend i USA och det är särskilt tydligt i Las Vegas. Först ut var Burger Bar, sedan följde KGB. Nu finns det schysta hamburgerrestauranger i vart och vartannat casino. En av dessa nya uppstickare som fått väldigt goda omdömen är Holsteins Shakes and Buns inne på Cosmopolitan i City Center. Holsteins känns väldigt urbant och modernt med grafitti på väggarna och öppet kök. Atmosfären väger tungt mot yngre människor i farten snarare än romantiska parmiddagar. Servicen är effektiv snarare än personlig. Hamburgarna är rejäla och av riktigt hög kvalitet. Vi tycker nog inte burgarna når upp riktigt i samma klass på tidigare nämnda Burger Bar eller KGB, men de är inte långt efter. På menyn finns en uppsjö av olika hamburgare både i normal storlek (vilket som sagt är rejält tilltaget) och flera små, så kallade Sliders. Missa för allt i världen inte de underbara lökringarna som är staplade i en pyramid och serveras med en underbar chipotle aioli!
 
 
Max Brenner - Gillar du choklad? Eller jag menar, älskar du choklad? Då är detta helt rätt ställe för dig.
Max Brenner's Chocolate by the Bald Man har en stor meny med ”vanlig” mat men det är chokladen som är i fokus här. Restaurangen är mer eller mindre en chokladfabrik. Börja med en lätt lunch som The Brenner Burger, en riktigt god burgare med allt man kan önska på men ät för gud skull inte upp hela. Ni måste nämligen orka med en efterrätt också. Chocolate Fondue, Tasting for two rekommenderas. Det är en orgie i choklad med massor av olika smaksensationer och NEJ man orkar inte äta upp hela men jag lovar att man gärna vill! (Adress 3500 Las Vegas Strip) (Läs mer på www.maxbrenner.com)
 

(Las Vegas - Max Brenner)
 
 
 
Olives - by Todd English är en mycket trevlig restaurang inne på Bellagio. Mörk trä-inredning, väldigt service-minded personal, vansinnigt god mat och ännu godare vin! 
 
 
VooDoo Steak & Lounge - ligger på 51:a våningen inne på Rio. Här bjuds det på bra mat i en lyxig atmosfär och fantastisk vy över strippen! (Adress 3700 W Flamingo Rd) 
 
 
 
        (Las Vegas - VooDoo Steak & Lounge)

 
 
Postrio - är en av alla restauranger av restaurangmogulen Wolfgang Puck. Postrio ligger på det gigantiska inomhustorget på Venetian. Det är en häftig inramning att sitta mitt på torget och höra gatumusikanterna, även om det kan vara lite störande med operasång genom hela middagen eller japaner som går förbi och fotar er medan ni äter. Maten är bra utan att vara spektakulär, detsamma gäller servicen. 
 
 
ParisAlla resorts med (eller utan) självaktning har sin egen buffé och de flesta är faktiskt prisvärda, men buffén på Paris är något utöver det vanliga! Den är uppdelad i 7-8 olika stationer som vardera har ett överdåd av olika rätter! Även om man bara skulle ta en liten tugga på varje rätt skulle man omöjligt klara smaka allt. Självklart är buffén på Paris på franskt tema och det smakar otroligt bra för att vara en buffé! 
 
 
 
          (Las Vegas - Paris)
 
 
Gordon Ramsey Steak - är nu öppen på Paris. Den berömda kockens mat serveras nu i en Las Vegas restaurang för första gången.
 

Den moderna Las Vegas steakhouse har totalt 274 platser inklusive ett stort bar området. Gordon Ramsays nya fräscha Paris Las Vegas restaurang erbjuder gästerna en titt på det exklusiva nötkött program som skapats under ledning av kocken Ramsay och hans Kocklandslaget. Menyn varierar från traditionella steakhouse till Ramsay fish and chips och Shepards Pie. Denna dynamiska nya tillägg till Ramsays djupa samling av restauranger erbjuder de färskaste skaldjur och läckra styckningsdelar av nötkött, franska-influerade sidor och läckra desserter.

 

 
(Las Vegas - Gordon Ramsay)
 
 
 
The Eiffel Tower Restaurant -  Finner du på 11:e våningen. Här njuter du på flera sätt inte bara av den fantastiska franska maten utan också av den magnifika utsikten över The Strip däribland Bellagio Fountain. Bordsbokning rekomenderas och kan göras online. (Läs mer på http://www.eiffeltowerrestaurant.com/
 
 
 
   (Las Vegas - Eiffel Tower Restaurant)
 
 

Le Cirque - anses som en av de bättre i Las Vegas. De har en stjärna i Guide Michelin och bjuder på en färgsprakande inredning. Väl här tycker jag man ska unna sig en avsmakningsmeny och inte glömma att ta tillhörande dryckespaket. Somelieren är en udda figur som älskar sitt hemland Frankrike och dess viner och berättar allt om det ni dricker till maten, allt självklart passande till det man äter just då.
 
Men maten då? Jo maten är bra, håller en jämn hög klass och har en fantasifull inramning. Bara en sådan sak som att väva ett rutmönster av tunt skivade morötter! Desserterna är underbara. Men det är helhetsupplevelsen man betalar för. Mat, dryck, lokalen och klanderfri service. Allt detta tillsammans gör kvällen till en upplevelse som är värd sitt pris! (Läs mer på http://www.lecirque.com)
 
 
 
(Las Vegas - Le Cirque, Bellagio)
 
 
 
Osteria del Circo - är lyxrestaurangen Le Cirques bakficka. Här är priserna mer humana, men servicen och maten är fortfarande toppklass! Dekoren är ett överflöd av färger och intryck från cirkusens värld. Får man ett fönsterbord sitter man dessutom på första parkett till Bellagios fontänshow. Efterrätterna på Osteria del Circo är de bästa vi någonsin ätit i hela våra liv! Crème Brûlé och Tiramisu rekommenderas starkt! 
 

Marché Bacchus - Om möjlighet finns så ta er till Desert Shores, som är ett villaområde som är byggt kring två stycken konstgjorda sjöar. Precis vid den ena sjön ligger restaurangen och vinbutiken Marché Bacchus. Här kan ni shoppa väl utvalda viner från hela världen eller välja ut en flaska till middagen. Middagen intas sedan på den otroligt mysiga uteserveringen där både service, mat och dryck är toppklass! Njut av solnedgången på Marché Bacchus med en cappuchino eller ett glas dessertvin. (Adress 2620 Regatta Drive) (Läs mer på http://www.marchebacchus.com)

 

 

(Las Vegas - Marché Bacchus)

 

Ja nu borde allas förväntningar mer eller mindre vara uppfyllda med upplevelser av olika slag. 

 

Om bara 8 dagar åker vi!!!  

Dag 5 - Thousand Oaks, Los Angeles

Kategori: Allmänt

Vi är kvar i Thousand Oaks och varför inte åka till Los Angeles som ligger ca en timme bort med bil.
 

Los Angeles som på Spanska betyder änglarna, ofta känd genom sin initialer LA och smeknamnet City of Angels.

LA är den folkrikaste staden i den amerikanska delstaten Kalifornien och den näst folkrikaste i USA efter New York City med en befolkning på ca 3,8 miljoner. Staden är i fokus för den större Los Angeles-Long Beach-Santa Ana storstads-statistiskt område och Greater Los Angeles Area region, som innehåller 12,8 miljoner och nästan 18 miljoner människor vilket gör den till en av de mest folkrika storstadsområdena i världen och den näst största i USA.

 

Los Angeles är också säte för Los Angeles County den mest befolkade och en av de mest etniskt skiftande län i USA. Medan hela Los Angeles området i sig har erkänts som de mest skilda landets största städer kallas stadens invånare Angelenos.

 

Los Angeles grundades den 4 september 1781 av den spanska guvernören Felipe de Neve. 1821 efter det Mexikanska-Amerikanska frihetskriget blev LA en del av Mexiko. I slutet av kriget 1848 köptes Los Angeles och resten av Kalifornien som en del av fördraget Guadalupe Hidalgo och blev därmed en del av USA. 


Los Angeles ett världsledande centrum för affärer, internationell handel, underhållning, kultur, media, mode, vetenskap, sport, teknik och utbildning.

 

Staden är hem för kända institutioner som täcker ett brett spektrum av professionella och kulturella områdena och är en av de mest betydande ekonomiska motorerna i USA. LA är också en av de ledande inom film produktion. 

 

 

 

 
       (Los Angeles)

 

I Los Angeles finns det massor med saker att göra och se. Här kommer några förslag som inte heller kostar någonting.

 

Los Angeles Central Public Library speglar den egyptiska stil arkitektur mani som svepte landet på 1920-talet, efter King Tut upptäckt.

 

Upptäck fossiler på La Brea Tar Pits i Hancock Park. Platsen för den rikaste upptäckten av fossil Ice Age i världen, här finns mer än 100 ton fossil ben representerar plus 200-plus av däggdjur, fåglar och reptiler.

 

Besök Cathedral of Our Lady of Angels  en av LA s mest innovativa byggnader och den största katolska katedralen i landet. Besökare inspireras av den varma inbjudande interiören.

 

Ta en egen guidad tur i Walt Disney Concert Hall. Scenen och konsertsalen är ännu inte möjliga för besök på grund av pågående repetitioner. Offentliga utrymmen och trädgården är fortfarande ganska spektakulära att utforska.

 

 

                   (Los Angeles - Disney Concert Hall)
 

Upplev Venedigs kanaler mellan pittoreska små (och mycket dyra hus). Kanalerna består av välvda broar och vacker landskapsarkitektur. Det är en fantastisk plats att kryssa längs gatorna på en cykel. Start mellan Washington Avenue och Venedig Boulevard.

 

Blicka tillbaka i tiden 100 år. Den viktorianska eran hade sin inverkan på lokala arkitekturen vilket framgår av bostäderna i 1300 kvartere av Carroll Avenue i Angelino Hights

 

På Hollywood Walk of Fame har sedan 1960-talet mer än 2.400 terrazzo och mässing stjärnor avtäcktes på Hollywoods stora trottoarer.

 

                                   (Los Angeles - Walk of Fame star)

 

Titta på ceremonierna på Hollywood Boulevard.  Det bästa sättet att se dina favoritkändisar på nära håll är att kolla in star-engagemang ceremonier. De hålls oftast två gånger per månad.

 

 
                                (Los Angeles - Star cermoni)
 

Upptäck LA s arkitektur. Staden är full av arkitektoniska skatter från slutet av 1800 och början qv 1900 talet., liksom nyare tillskott. 

 

Njut av LA s väggmålningar: Dessa skatter berättar historier om det kulturella förflutna, nuvarande och framtida, av hopp och drömmar för Änglarnas stad. Besökare kan hitta många av LA s väggmålningar i tunnelbanestationerna. 

 

El Pueblo Monumentet ka du läsa om födelseplatsen för den ursprungliga befolkningen som bosatte sig 1781.

 

Olvera Street kan du lyssna på mariachi musik, titta på folklore danser och äta på flera autentiska mexikanska restauranger. Titta på Tour Avila Adobe som det äldsta befintliga huset i LA. Andra restaurerade historiska byggnader inkluderar Gamla Plaza kyrkan och den gamla Plaza Firehouse.

 

Upptäck uppfriskande autentiska Little Etiopien, där kan du lukta på gurkmeja och paprika samt höra afrikansk pop spelas från butikernas radioapparater.

 

Älskare av allt som har med Japan att göra måste göra ett stopp i Little Tokyo

 

  (Los Angeles - Little Tokyo, Miss Kimono contest)
 

Chinatown i LA är den första som fastställdes i Amerika och det bästa sättet att uppleva Chinatown utan att behöva åka till Kina. Området sprudlar med kulturhistoria invävd i en numera modern och livlig gemenskap.

 

Ett måste att uppleva är  NoHo (North Hollywood) Arts District som till ytan är en kvadratkilometer yta som snabbt håller på att bli en av LA s hippaste samhällen, med flera gallerier, offentlig konst, levande teatrar, butiker, vintage klädaffärer, etniska restauranger och uteserveringar.

 

Watts Towersrepresenterar 33 års arbete av en italiensk byggnadsarbetare som gjorde projektet hans liv. Liknar på många sätt till stilen katalanska arkitekten Antoni Gaudí, de 17 sammankopplade strukturerna utgör ett slående exempel på den amerikanska Naive Art rörelsen

 

             (Los Angeles - Watts tower)
 

Cruisa på Mulholland Drive. En av världens mest berömda natursköna områden. Mulholland vindar från Hollywood Hills, över ryggen i Santa Monicas Berg, och västerut mot Stilla havet. 

 

Kolla in PCH - Pacific Coast Highway är en soldränkt väg som kramar kusten och är utan tvekan en av LA s signaturer. När en klippa är det enda som skiljer vägen och den vackra Pacific Blue ät det svårt att inte skruva upp stereon och sjunga. Dessa natursköna områdena är en sportbils dröm: slingrande vägar, snäva svängar, vackra stränder och klar himmel.  

 

                               (Los Angeles - Pacific Highway)
 
 

Upplev Sunset Strip. Få andra vägar har multipla personligheter i denna legendariska 2,4 km sträcka av Sunset Boulevard. The Strip är förmodligen den mest kända delen av Sunset som omfamnar en ledande samling av butiker, restauranger, rocklubbar och nattklubbar som finns i framkanten av underhållningsindustrin. Den är också känd för sitt utbud av stora färgglada skyltar och har utvecklat en ryktbarhet som ett ställe att hänga för rockstjärnor, filmstjärnor och andra underhållare.

 

                 (Los Angeles - Sunset Strip)
 
 
Det finns mycket och se bara på denna gata. Vill någon titta på äldre bilar finns bilklubben Lifestyle Car Club i närheten.
 
 
         (Los Angeles - Sunset Strip, Lifestyle Car Club)
 
Strippen innehåller några av de mest exklusiva villa komplexen på västkusten, men de mest eftertraktade bostäder i Los Angeles är i kändis-dubbade kullarna ovanför Sunset Strip. Den högstaandelen av kändisar som bor i Los Angeles är i denna del av Hollywood Hills, ligger precis ovanför Sunset Boulevard från Kings Road, Sunset Plaza Drive till Doheny Drive. Bostäder i detta område sträcker sig vanligen från 3 till 15.000.000 $ vilket ger ojämförlig integritet och fantastisk utsikt över hela Los Angeles Bukten. 
 
 
Några av kändisarna som bor i Hollywood Hills ovanför Sunset Strip inkluderar Halle Berry, Christina Aguilera, Cameron Diaz, Paris Hilton, Rod Stewart, Tim Gaines, Leonardo DiCaprio, Megan Mullally, Keanu Reeves, Keiran Lee, Robbie Williams, Byron Allen, Joey Pollari , Seth Rogen, Ryan Phillipe, Buck Henry, Dido, Jose Eber, Nicky Hilton, Tara Charendoff-Stark, Al Pacino, Jeff Goldblum, Jewel, Brad Garrett, James Franco, Reggie Bush, Dane Cook, Christina Applegate, John Frusciante, James Woods, Morrissey och Michael Bublé.
 
 
 
 
                            (Al Pacino)                               (Halle Berry)                                    
               
                                               
Kom och fotograferas med en stjärna.  På Madame Tussauds i Hollywood vet man aldrig vilken känd vaxdocka som kommer visas i närheten av biljettkassan vid ingången av Hollywood Boulevard. Till exempel under hösten 2011 presenterade attraktion av Robert Pattinson under en begränsad tid, till glädje för Twilight fans överallt.
 

Ta en rundvandring i Downtown. Med så många gratis kulturella sevärdheter, har Downtown LA blivit en av stadens bästa platserna att se sevärdheter gratis.

 

Vid California Science Center får du lära dig om mänskliga uppfinningar och innovationer,  Sedan 30 oktober 2012 jan du nu se rymdfärjan Endeavor, men de måste förbokas och kostar 2 $. 

 

Fowler Museum vid UCLA visar utställningar i en unik och spännande atmosfär förr och nu från Afrika, Asien, Stillahavsområdet och Amerika.
 
 
Getty Villa är en magnifik fastighet i Malibu, här finns ett pedagogiskt centrum och museum tillägnat studien av konst och kultur om antikens Grekland, Rom och Etrurien.
 

Santa Monica Museum of Art organiserar dynamiska utställningar av samtida konst i alla medier och mellan ämnesområden, kompletterade med enastående utbildningsprogram för människor i alla åldrar.

 

Travel Town Museum ligger i Griffith Park. Detta museum är tillägnat firandet av Railroading i västra USA. Här finns utställningar av historiska ånglok, personbilar och vagnar.

 

FIDM - Fashion Institute of Design & Merchandising visar en samling av mer än 15 000 kostymer, accessoarer och textilier från hela 1900 talet.

 

I Hollywood finna Arclight Cinemas som inte bara är en av de främsta platserna i staden för att se en film, det är också en av de bästa ställena att hitta unika skatter. Presentbutik har massor med, böcker för film- och popentusiaster och massor av knäppa saker kantar hyllorna.

 

Warner Bros kan du se "Bakom kulisserna" och "in-the-scenes" på ett av dina favoritprogram och filmer i världens mest trafikerade film och tv-studio. Gäster på Warner Bros VIP Tour erbjuds en sällsynt och intim inblick i verkliga Hollywood på jobbet. Detta är ingen nöjespark! En 2 timmar 25 minuter rundtur via vagnar tar dig fram genom gator, ljud scener, apparater och hantverksbutiker. Inga turer är likadana och guider tar dig till där det händer. Gå in på den uppsättning av en träff tv-show, titta på Foley konstnärer skapar ljudeffekter för filmer, se hur set konstrueras, granska över 10 miljoner poster i prop avdelningen, se din favorit fordon från film och TV på nära håll,  listan kan göras lång. Men vet aldrig om just du kan vara nästa stjärna då produktionen alltid är på jakt efter en stjärna. Öppettider  - Mån-Fre: 7:30 till 19:00 Lör: 08:00 till 16:00. Läs mer på http://vipstudiotour.warnerbros.com

 

 

Warner Bros. Studio-VIP Tours
            (Los Angeles - Warner Bros Studios)

 

BEACHES

Andra upplevelser som inte heller kostar någonting är någon av de fantastiska stränder som finns kring LA.

 

Beläget i South Bay ligger Torran Beach. Något tystare och mindre trångt än vissa andra angränsande stränderna. Torrance Beach erbjuder simning, surfing, dykning, cykelvägar, strandpromenad, volleyboll, toaletter och duschar.

 

Zuma Beach är den största och mest populära stranden i Malibu. Den långa breda sandstranden och närheten  till parkering gör det till en idealisk plats för familjer och stora grupper. Zuma är utmärkt för simning, surfing, volleyboll, fiske, dykning och kitesurfing. Stranden har flera livsmedels stånd och mer än 2000 parkeringsplatser.

 

På Royal Palm Beach kan du se havet i liv i dess naturliga livsmiljö utan att bli blöt. Här erbjuds glimtar av havsanemoner och andra ovanliga livsformer som lever i de våta skrymslen och vrår i den steniga stranden efter att tidvattnet har gått ut. Stadiga skor rekommenderas. Denna strand erbjuder simning, surfing,  pinicområde,  strandpromenad, toaletter och duschar. Det finns en lekplats och en liten park. Parkering med 191 platser finns på toppen. Denna strand är en av de dolda pärlor i San Pedro.

 

White Point/Royal Palms Beach | courtesy of Nick Carlson, Flickr                              (Los Angeles - San Pedro, Royal Palm Beach)

 

Huntington Beach allmänt känd som "Surf City" vill Nille besöka och säkert fler med honom.  Vilken härlig syn och se Nille surfa på vågorna.... nje inte är det därför han vill dit utan han vill besöka Classic Industries som säljer bildelar (såklart). Huntington Beach är en 3,5 km lång strand och är hem för den världsberömda kommunala piren  och västkusten surf Mekka för mer än 8 miljoner besökare varje år.

 

Venice Beach kan du gå på strandpromenaden som löper parallellt med stranden. Det var här supermodellen Marcu Schenkenberg blev "upptäckt". Här finns massor att göra och gott om restauranger i området. Venedig Breakwater är en hyllad lokal surfplats i Venice som ligger norr om Venice Pier och söder om Santa Monica Pier. Denna plats är skyddad i norr av konstgjorda barriärer. 

 

                                             (Los Angeles - Venice Beach)

                                                    

SHOPPING

 

Fönstershoppa på Rodeo Drive. Skattjakt och stjärnaglans längs berömda Rodeo Drive i Beverly Hills, hem för de rika och super rika. 

 

   (Los Angeles - Rodeo Drive)

 

Upptäck Farmers Market, den öppnades i hörnet av tredje och Fairfax 1934 och har sedan dess behållit mycket av sin ursprungliga smak  och de färskaste råvaror. 

 

   (Los Angeles - Farmers Market)

 

La modedistrikt är kanske den främsta shopping destination i Los Angeles för sina fynd, kläder och trendsättande design. 90 kvarter, 4.500 kläder och tillbehör, mer än 1.000 butiker. För vissa är det som att försöka hitta de bästa modebutiker i Milano. 

 

   (Los Angeles - Fashion District)
 

Många av de erbjudanden du hör är resultatet av förhandlingar som skett i många (men inte alla) butiker. Håll dig till vad du är bekväm med, och om du inte är nöjd med priset, se det från den ljusa sidan, det finns 999 andra butiker för att hitta det perfekta köpet.

 

Du kan se folk på cyklar i gula uniformer. De är medlemmar i LA Fashion District s "Ren och säker laget" Du kan be dem om vägbeskrivning, kartor, broschyrer och även lunch förslag.

 

Var beredd på att leta. Det finns en anledning till varför de kallar riktiga fynd "dolda" pärlor. På Fashion District, är jakten av plagget en del av det roliga, så öppna dig upp till möjligheter. Vem vet vad du kan tänkas hitta?

 

Vissa affärer accepterar bara kontanter, och med dem kan du ofta får en bättre affär. Tänk på att alla köp är bindande. Butiker märkta "Solo Mayoreo" betyder att dessa butiker är grossister och inte är öppna för allmänheten.

 

Santee Alley är en av de mest populära shoppingområden i LA Fashion District och Los Angeles. "The Alley" är mest känd för sin festival atmosfär och sina fantastiska fynd.

 

Du kommer upptäcka att över 150 butiker i Santee Alley säljer tusentals saker inklusive allt från de senaste trenderna inom klädstilar, kläder för hela familjen, smycken och accessoarer, skor och stövlar, leksaker och presenter, parfymer och kosmetika med mera. Varje gång du besöker du hittar något nytt!

 

Santee Alley är verkligen en gränd! Ligger inom två kvarter mellan Santee Street, Maple Avenue, Olympic Blvd., Och 12th Street, "The Alley" är öppen 365 dagar om året från 930 am till 600 pm.

 

Santee Alley är en stor shopping destination för alla så planera för ett besöka idag!

(Läs mer på www.thesanteealley.com)

 

  (Los Angeles - LA Fshion District, Santa Alley)
 

Los Angeles smycke district är känd för grossistpriser på ädelstenar, klockor och alla typer av fina smycken. Du som konsument kan dra nytta av att handla utan mellanhänder till bra priser med rabatter mellan 50 till 70 %.  (Läs mer på www.lajd.net)

 

I Sherman Oaks finns Gallerian som på 5.000 kvadratmeter erbjuder lokalt och handgjorda hantverk, accessoarer, smycken, gratulationskort och mycket mer. 

 

I Sillverlake finns butiken Studio Dean. Här finns handväskor tillverkade av vintage skinnjackor och andra handgjorda läderprodukter av bra kvalitet. Det finns också klockor med chunky läder band, remmar, manschettknappar och mycket mer. .

 

RESTAURANGER
 

Rainbow Bar och Grill är en bar och restaurang som ligger på Sunset Strip med adress 9015 Sunset Boulevard.


På den nedre våningen på Rainbow ligger restaurangen "The Rainbow Bar and Grill". På övervåningen ligger en exklusiv klubb som heter "Over the Rainbow" som har en fullständig bar, dansgolv och ett DJ-bås. 

 

    (Los Angeles - Sunset Strip, The Rainbow Bar and Grill)

 

Restaurangen grundades i början av 1972 av Elmer Valentine, Lou Adler, Mario Maglieri och andra. 16 April 1972 var det invigningsfest för Elton John. På den tiden betydde ordet "regnbåge" fred och frihet. Den blev snabbt känd som ett inneställe för kändisar av alla slag.

Innan den blev Rainbow hette den Villa Nova Restaurant och det sägs att John Belushi åt sin sista måltid som bestod av linssoppa vid bord  nr  16 samt att Joe DiMaggio och Marilyn Monroe träffades på restaurangen på en blind date 1952.

 

 
                           (Marilyn Monroe & Joe Dimaggio)
 
 

The Rainbow blev känd som ett inneställe för rockmusiker och deras groupies. Stamgäster på Rainbow under tidiga år inkluderar Lemmy, John Lennon, Keith Moon, Micky Dolenz, Grace Slick, Ringo Starr, Neil Diamond, Janis Joplin, Led Zeppelin, Alice Cooper, Lizzy Valentine och många andra. Elvis Presley var känd för att ha ibland besökt Rainbow. Den berömda grupp musiker som kallas The Hollywood Vampires gjorde Rainbow till sitt hem i början av 70-talet.

 

 

      (Los Angeles - The Rainbow Bar & Grill, Led Zeppelin)
 

Los Angeles låtskrivare Warren Zevon refererade scenen på Rainbow i den sista versen av hans 1976 låten "Poor Poor Patetiska mig". Den musikaliska gruppen Rainbow namngavs efter denna klubb. Producent Kim Fowley brukade hänga på Rainbow, särskilt 1975 då han bildade all-tjejgruppen The Runaways. 

 

På 1980 - talet förändrades musiktrenden till att bli mer tungmetallisk och Rainbow följde efter. Medlemmar i Mötley Crüe, Poison och Guns N 'Roses besökte baren. 

 

 

            (Los Angeles - The Rainbow Bar & Grill)
 
 

Vi kommer inte behöva gå hungriga då det finns gott om restauranger precis överallt.

 

Efter en lång dag i Los Angeles åker vi tillbaka till Thousand Oaks för en sista natt. Därefter beger vi oss mot VEGAS.

Mer information om vad man kan hitta på att fördriva tiden med i Vegas kommer i veckan. 

Dag 4 - Thousand Oaks

Kategori: Allmänt

När vi vaknar beger vi oss mot två nätter i Thousand Oaks. Resan beräknas ta ca 2 timmar. I Thousand Oaks möter vi Conny som är en kompis till en i klubben. Vi hoppas Conny bjuder på underhållning i riktig amerikansk anda.
 
Här bor vi två nätter på Town Place Suites by Marriott. Mer information om hotellet finns på www.marriott.com/hotels/hotel-information/travel/oxrts-towneplace-suites-thousand-oaks-ventura-county
 
 
                           (Thousand Oaks - Town Place Suites by Marriott)
  

Här kommer vi få njuta av hotellets frukost som serverar en mängd olika flingor i alla möjliga färger. Innan resan är slut kommer jag helt klart att sakna den fantastiska hotellfrukosten som serveras på Sveriges alla hotell.
 
 
                          (Towne Place Suites - Frukost)
 
Thousand Oaks är beläget i vackra Ventura County. Thousand Oaks erbjuder en mängd olika rekreationer, aktiviteter och shopping med alternativ för hela familjen. Staden ligger bara 45 miles (72 km) från centrala Los Angeles och cirka en timme från Santa Barbara.
 
 
   (Thousand Oaks)
 
Staden Thousand Oaks bildades den 7 oktober 1964. Den första staden att ingå i Conejo dal. Den är känd för att vara helt och hållet en planerad gemenskap. Eftersom staden är en av få som faktiskt har hållit med generalplanen har som resultat visat att staden har färre problem jämfört med andra städer av liknande storlek. Däribland färre trafikstockningar och dess föroreningar.
 
Den ökade utvecklingen av Moorpark och Simi Valley i slutet av 1990 och början av 2000-talet orsakade Moorpark Freeway (Highway 23) att bli kraftigt överbelastad under både morgon och eftermiddagens rusningstrafik. Projekt pågår för att förbättra den uppkomna trafiksituationen.
 
På grund av sin önskvärda miljö och plats, har fastighetsvärdet uppskattats till mer än 250% på mindre än tio år, främst under mitten av 90-talet till början av 2000-talet.
 
Området var en gång ockuperat av Chumash folket. På Chumash Indian Museum kan du skåda den naturliga skönhet av grönskande ängar, stora dungar av ek och ursprunglig vegetation som omgärdar området.
 
En mängd olika fåglar och vilda djur kan ses i parken som är 432 hektar stor. Unika landskap och klippformationer samt Chumash platser kan observeras i parken. Vandring är tillåten inom vissa begränsade områden, och alla besökare måste följa centrets föreskrifter och guidelines. 
 
 
                                       (Chumash Indian Museum)
 

På Chumash Indiand Museum finns 2000 år gamla grottmålningara att skåda.


                                       (Chumas Indiand Museum - Grottmålning)

 

Möjlighet finns att boka en guidad natur hike som tar ca 2,5 timmar.


(Chumash Indian Museum - Indian dans)
 
Läs mer om Chumash Indian Museum på www.chumashindianmuseum.com
 
Thousand Oaks historia går tillbaka till år 1542 då spanske upptäcktsresanden Juan Rodriguez Cabrillo landade i Point Mugu och hävdade marken för Spanien. Kämpandet resulterade i en stor bit land som sedan tjänades som betesmark för Vaqueros för de kommande 50 åren.
 
I slutet av 1800-talet byggdes en väg för diligensen att ta sig fram mellan Los Angeles och Santa Barbara.
 
 
 
 
Stagecoach Inn byggdes 1876, och är nu en California historisk milstolpe och ett populärt museum.
 
 
               (Stagecoach Inn Museum)
 
Den ursprungliga Stagecoach Inn, kallad Grand Union Hotel, byggdes 1876 vid sydvästra hörnet av vad nu är Ventu Park Road och Ventura Freeway.
 
 
                                (Stagecoach Inn början 1900 tal)
 
James Hammell en affärsman från Santa Barbara byggde hotellet av furu från norra Kalifornien till en kostnad av ca 7200 $. Huset byggdes i Monterey stil med två våningar, wraparound veranda och balkong. Hotellet offentliggjordes i Ventura tidningen som ett nöjesparadis med skytte, fiske och härliga bad.
 
Diligenser fortsatte att utöva sin väg genom Conejo Valley i slutet av 1800-talet och många hotellgäster använde  den som transportsätt. Grand Union Hotel var den första byggnaden för kommersiellt bruk som uppförts i Conejo Valley.
 
Efter den stora torkan år 1877-78 ägde inte längre Hammell hotellet. Efter att ha passerat genom flera ägare, köptes hotellet år 1885 av Cecil Haigh, en engelsman.
 
Grand Union Hotell även kallad El Hotel Grande, Conejo Hotel, och Stagecoach Inn  har haft en mängd olika användningsområden under dess existens. Det har varit postkontor, tesalong, pojkarnas militär skola, restaurang och exklusiva presentbutik. En cowboyfilm med Hoot Gibson och Sally Eilers filmades här på 1930-talet. Filmande av filmer i och runt Conejo Valley blev en regelbunden förekomst. 
 
Stagecoach Inn utseende har förändrats under åren. Under besittningsrätt av herr och fru Kenneth McIntyre som hyrde huset för deras butik "Tantony" ändrades fasaden till att likna en herrgård från söder. 
 
I mitten av 1960-talet var Inn hotad av rivning i samband av utbyggnaden av Ventura motorväg.
 
Conejo Valley Historical Society som bildades för att rädda byggnaden var framgångsrik i att år 1965 ha förklarat Stagecoach Inn som landmärke i Kalifornien. H. Allen Hays, sonson till Cecil Haigh gav byggnaden och cirka fyra tunnland mark på nuvarande plats till CVHS. Senare döpte de fastigheten till Conejo Fritid och Park District i utbyte mot ett 50-årig förnybart hyresavtal för att fungera som anläggning för kultur-och utbildningsändamål.
 
År 1966 flyttades hotellet och tillsammans med fivilliga från bygden skapade ett museum. Ett docentråd bildades och guidade turer började erbjudas.
 
I april 1970  förstörde en brand med obestämt ursprung hela museumet och de flesta av dess föremål och innehåll. Museumet återuppbuggdes för att framstå som den gjorde när den först byggdes.
 
 På grund av generösa och omtänksamma bidrag från community innevånarna har Inn kunnats återskapas till sin nutida härlighet. Det rekonstruerade museet invigdes och öppnades den 4 juli 1976, andra våningen var inte färdigbyggd förrän 1980. Från antika möbler, dockor, leksaker och minnessaker  till det magnifika musikrummets samling har Stagecoach Inn något av intresse för alla. (Läs mer på www.stagecoachmuseum.org)
 
Jungleland USA var en av södra Kaliforniens första nöjesparker. Vilda djur visar underhöll tusentals i 1940- och  1950-talen. Många TV- och filmproduktioner använde parkens utbildade djur och filmades där, inklusive Nationens födelse, Tarzan och The Adventures of Robin Hood.
 
 (Jungleland)
 

I Maj 1968 lades Jungleland ned delvis på grund av konkurrens från andra nöjesparker som Knotts Berry Farm och Disneyland. Idag står Thousand Oaks Civic Arts Plaza på den platsen där parken låg.

 

              (Civic Arts Center Plaza)
 

Thousand Oaks Civic Arts Plaza öppnades Oktober 1994. Komplexet inklusive Bank of America Performing Arts Center och parkeringplatserna ägs av staden Thousand Oaks och drivs av stadens kultur och fritidsnämnd. Thousand Oaks stadshus och 3-tunnland av mark samt Mary och Richard Carpenter Plaza Park ligger också här. (Läs mer på www.civicartsplaza.com)

 

I Thousand Oaks finns fyra shoppingområden däribland ett vackert område som heter The Lakes at Thousand Oaks (2200 E. Thousand Oaks Blvd. Thousand Oaks, CA 91362). Öppetider vardagar 10 am till 7 pm.

 

  (The Lakes at Thousand Oaks - Shopping)
 
Finns inte det man söker här kan man prova shopping på The Oaks shopping centre (350 W Hillcrest Dr, Thousand Oaks, CA 91360) öppetider vardagar 10 am till 9 pm. 
 
 
                                       (The Oaks Shopping centre)
 
På Lazy Dog Restaurant & Bar som har öppet  måndag- torsdag kl. 3 - 6 pm och 9 pm till stängning 11pm kan vi köpa gööör billig öl. All fatöl kostar 1 $, 4 $ för husets vin, 2 $ för alla appetizers och 5 $ för mini pizzor. (Läs mer på www.thelazydogcafe.com)
 
Red Robin finns ett dussintal olika hamburgare och allt vad tillbehör heter. Varför inte prova en Whiskey river burger.
 
            (Red Robin - Whiskey River Burger)
 
eller varför inte prova någon av de goda shakerna Baileys® Irish Cream Shake, Jungle Shake, KAHLUA® Jamaican Shake eller en Spiked Grasshopper Shake.
 
Oh så gott, tror jag kommer prova flera av dessa. Jag såg att Red Robin finns i Bakersfield också (2701 Ming Ave. Bakersfield, CA 93304).
 
 
               (Red Robin - Baileys Irish Cream Shake)
 

Ytteligare ett shoppingcentrum är Janss Marketplace. (275 N Moorpark Rd, East Thousand Oaks, CA  91360)

 

   (Thousand Oaks - Janss Marketplace)

 

Här finner du ca 20 olika butiker och 13 Restauranger. 

Är någon sugen på enklare Mexikansk mat finns restaurangen Qdoba Mexican Grill. Läs mer på www.qdoba.com

 

För de som gillar tuttar lite extra finns restaurangen Hooters. Här kan du njuta av burgare, klassiska kycklingvingar, sallader och massa annat gott som serveras av bystiga tjejer. Hooters har öppet 11 am till ca 12 pm (Läs mer på www.hooters.com).

 

   (Janss Marketplace - Hooters)
 

Det fjärde shoppingcentret heter The Promenade at Westlake. Öppetider måndag till torsdag 10 am till 7 pm. 
 
 
    (The Promenade at Westlake - Shopping)
 
Här finns Cinepolis Luxury Cinemas ett helt revolutionerat koncept biografer som förbättra kundens film upplevelse. Här finns fullständig Bar & Restaurant, Reserverad Stadium Seating, läder fåtöljer, Personlig anropsknappar, I Seat Dining / Dryck samt auditorier. Cinepolis Luxury Biografer blir de första med 100% digital projektion och ljud. Filmerna kommer visas i både 2D-och 3D-format.
 
Hörsalarna kombinerar komfort och funktionalitet. Teatrarna har i genomsnitt 60 till 70 fullt fällbara lädersäten med gott om utrymme mellan raderna. Varje säte har sitt eget svängbord och knapp för tjänsten servitör. Ett armstöd mellan varje två säten kan lyftas för att skapa en loveseat. Åhh vad mysigt det här vill jag pova med min älskade Hubby och gissa om servitören ska få jobba.

 

        (Cinepolis Luxury Cinema - Biosalen med stolarna som kan bli till ett loveseat) Älskling.....
 

Ni som vill boka biljetter kan göra det på www.cinepolisusa.com och jag gissar att man måste vara ute i god tid för att få biljetter, man kan dock inte boka längre än en vecka framåt.

 

Filmerna spelas fyra gånger om dagen 1230 pm, 230 pm, 530 pm samt 830 pm.

En biljetter kostar 20 $ plus tillbehör och dryck. Här får du en fatöl för 8 $ och en stor meny av viner. Se hela menyn här http://cdn.cinepolisusa.com/sitecontent/menu.pdf

 

Några av filmerna som går just nu är:

  • Oscarbelönade filmen Argo med Ben Affleck
  • Jack the giant slayer i 3D med Ewan Mcgreggor
  • Oscarbelönade filmen Life of Pi
  • Sideeffects med tjejernas favorit Channing Tatum, Jude Law, Rooney Mara och Chaterine Zeta-Jones
  • A good day to Die Hard med Bruce Willis
Här finns 12 restauranger att välja bland förhoppningsvis något för alla. Själv kommer jag njuta av min lunch eller middag som består av Chicken tenders, grilled sliders och ett glas rött i en loveseat med älskade Hubby på Cinepolis.
 
I Thousand Oaks finns det massor med ställen för en riktigt partykväll om inte kommer säkert Conny att kunna rekomendera något bra partyställe för de som orkar. Själv gissar jag att jag däckar redan vid 9 pm på kvällen då klockan är 6 på morgon hemma i Sverige.