yankeeranch.blogg.se

USA Tour mars 2016 och händelser därefter...

Dag 3 - Bakersfield

Kategori: Allmänt

Idag ska vi åka 25 mil från San Simeon (A) till Bakersfield (B). Vi räknar med att resan tar 3-4 timmar med något stopp på vägen.
 
 
 
      (Karta visar resväg från San Simeon till Bakersfield)
 
 

En liten introduktion till Bakersfield där vi stannar i en natt.

Bakersfield är en stad med nästan 300.000 personer och anses vara den 13:e största staden i Kalifornien.

 

Bakersfield ligger lite inåt landet i södra Kalifornien, en timme och 50 minuter norr om Los Angeles.  Staden var tidigare finalist och tidigare vinnare av National Civic League eftertraktade "All-Amerika City Award".

Bakersfield beboddes ursprungligen av Yokuts indianerna för 8000 år sedan. Under den senare delen av 1700 talet besöktes området av de Spanska missionärer som också var de första européerna. Upptäckten av guld på Kern River i 1851 lockade den första vågen av pionjärer. Staden Bakersfield grundades formellt år 1898.

 

Bakersfield har som regel ett varmt klimat. Januari är den coolaste månaden på året med genomsnittliga dagliga temperaturer på 12 grader. Juli är den varmaste månaden på året med en genomsnittlig daglig temperatur på 33 grader. Bakersfield får i genomsnitt knappt 150 mm regn per år.

För en stad av blygsam storlek, ger Bakersfield ett bra sortiment av konst och kulturutbud. Några av de mer anmärkningsvärda är:

Rabobank Arena Theater & Convention Center, McMurtrey Aquatics Center, Bakersfield Symfoniorkester, Buck Owens Crystal Palace samt Fox Theatre. 

 

För sport entusiasten är Bakersfield hem till ECHL Bakersfield Condors hockeylag. Bakersfield har också en egen Minor League Baseball (MiLB) team, Bakersfield Blaze. De Blaze är en klass A Avancerat dotterbolag till Texas Rangers. Naturligtvis är staden också inom ett par timmar av alla de idrottsliga attraktionerna i Los Angeles.

Bakersfield och omgivande områden ge möjlighet till en mängd utomhusaktiviteter, inklusive: biltävlingar, fiske, cykling, camping, golf, vandring och backpacking, vattenskoter, kajak, mountainbike, tennis, forsränning och mycket mer.

 
            (Bakersfield, Kalifornien)
 
I Bakersfield finns det flera bilklubbar och vi kommer träffa en av dem, dock vet jag ännu inte vilken. 
 
BCCC, Bakersfield Car Club Counsil - (Läs mer på www.bakersfieldccc.com)
 
Classic Dreams CC Bakersfield - (Läs mer på www.classicdreams.net)
 
Bakersfiled Camaro Club - (Läs mer på (https://sites.google.com/site/bakersfieldcamaroclub/home)
 
Alla eller flera av oss kommer tillbringa kvällen tillsammans med medlemmar från bilklubben, för de som vill göra annat finns bland annat:
 
 
 
           (Bakersfield - Crystal palace)
 
 På Buck Owens Crystal Palace finns museum, restaurang, countrystore och ibland live musik. Helt klart värt ett besök! (Läs mer på: www.buckowens.com)
 
 
     (Bakersfield - Crystal Palace (www.Tripadvisor.com)
 
Vi njuter och festar på i Bakersfield så länge jetlagen håller sig borta!!!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: