yankeeranch.blogg.se

USA Tour mars 2016 och händelser därefter...

Dag 4 - Thousand Oaks

Kategori: Allmänt

När vi vaknar beger vi oss mot två nätter i Thousand Oaks. Resan beräknas ta ca 2 timmar. I Thousand Oaks möter vi Conny som är en kompis till en i klubben. Vi hoppas Conny bjuder på underhållning i riktig amerikansk anda.
 
Här bor vi två nätter på Town Place Suites by Marriott. Mer information om hotellet finns på www.marriott.com/hotels/hotel-information/travel/oxrts-towneplace-suites-thousand-oaks-ventura-county
 
 
                           (Thousand Oaks - Town Place Suites by Marriott)
  

Här kommer vi få njuta av hotellets frukost som serverar en mängd olika flingor i alla möjliga färger. Innan resan är slut kommer jag helt klart att sakna den fantastiska hotellfrukosten som serveras på Sveriges alla hotell.
 
 
                          (Towne Place Suites - Frukost)
 
Thousand Oaks är beläget i vackra Ventura County. Thousand Oaks erbjuder en mängd olika rekreationer, aktiviteter och shopping med alternativ för hela familjen. Staden ligger bara 45 miles (72 km) från centrala Los Angeles och cirka en timme från Santa Barbara.
 
 
   (Thousand Oaks)
 
Staden Thousand Oaks bildades den 7 oktober 1964. Den första staden att ingå i Conejo dal. Den är känd för att vara helt och hållet en planerad gemenskap. Eftersom staden är en av få som faktiskt har hållit med generalplanen har som resultat visat att staden har färre problem jämfört med andra städer av liknande storlek. Däribland färre trafikstockningar och dess föroreningar.
 
Den ökade utvecklingen av Moorpark och Simi Valley i slutet av 1990 och början av 2000-talet orsakade Moorpark Freeway (Highway 23) att bli kraftigt överbelastad under både morgon och eftermiddagens rusningstrafik. Projekt pågår för att förbättra den uppkomna trafiksituationen.
 
På grund av sin önskvärda miljö och plats, har fastighetsvärdet uppskattats till mer än 250% på mindre än tio år, främst under mitten av 90-talet till början av 2000-talet.
 
Området var en gång ockuperat av Chumash folket. På Chumash Indian Museum kan du skåda den naturliga skönhet av grönskande ängar, stora dungar av ek och ursprunglig vegetation som omgärdar området.
 
En mängd olika fåglar och vilda djur kan ses i parken som är 432 hektar stor. Unika landskap och klippformationer samt Chumash platser kan observeras i parken. Vandring är tillåten inom vissa begränsade områden, och alla besökare måste följa centrets föreskrifter och guidelines. 
 
 
                                       (Chumash Indian Museum)
 

På Chumash Indiand Museum finns 2000 år gamla grottmålningara att skåda.


                                       (Chumas Indiand Museum - Grottmålning)

 

Möjlighet finns att boka en guidad natur hike som tar ca 2,5 timmar.


(Chumash Indian Museum - Indian dans)
 
Läs mer om Chumash Indian Museum på www.chumashindianmuseum.com
 
Thousand Oaks historia går tillbaka till år 1542 då spanske upptäcktsresanden Juan Rodriguez Cabrillo landade i Point Mugu och hävdade marken för Spanien. Kämpandet resulterade i en stor bit land som sedan tjänades som betesmark för Vaqueros för de kommande 50 åren.
 
I slutet av 1800-talet byggdes en väg för diligensen att ta sig fram mellan Los Angeles och Santa Barbara.
 
 
 
 
Stagecoach Inn byggdes 1876, och är nu en California historisk milstolpe och ett populärt museum.
 
 
               (Stagecoach Inn Museum)
 
Den ursprungliga Stagecoach Inn, kallad Grand Union Hotel, byggdes 1876 vid sydvästra hörnet av vad nu är Ventu Park Road och Ventura Freeway.
 
 
                                (Stagecoach Inn början 1900 tal)
 
James Hammell en affärsman från Santa Barbara byggde hotellet av furu från norra Kalifornien till en kostnad av ca 7200 $. Huset byggdes i Monterey stil med två våningar, wraparound veranda och balkong. Hotellet offentliggjordes i Ventura tidningen som ett nöjesparadis med skytte, fiske och härliga bad.
 
Diligenser fortsatte att utöva sin väg genom Conejo Valley i slutet av 1800-talet och många hotellgäster använde  den som transportsätt. Grand Union Hotel var den första byggnaden för kommersiellt bruk som uppförts i Conejo Valley.
 
Efter den stora torkan år 1877-78 ägde inte längre Hammell hotellet. Efter att ha passerat genom flera ägare, köptes hotellet år 1885 av Cecil Haigh, en engelsman.
 
Grand Union Hotell även kallad El Hotel Grande, Conejo Hotel, och Stagecoach Inn  har haft en mängd olika användningsområden under dess existens. Det har varit postkontor, tesalong, pojkarnas militär skola, restaurang och exklusiva presentbutik. En cowboyfilm med Hoot Gibson och Sally Eilers filmades här på 1930-talet. Filmande av filmer i och runt Conejo Valley blev en regelbunden förekomst. 
 
Stagecoach Inn utseende har förändrats under åren. Under besittningsrätt av herr och fru Kenneth McIntyre som hyrde huset för deras butik "Tantony" ändrades fasaden till att likna en herrgård från söder. 
 
I mitten av 1960-talet var Inn hotad av rivning i samband av utbyggnaden av Ventura motorväg.
 
Conejo Valley Historical Society som bildades för att rädda byggnaden var framgångsrik i att år 1965 ha förklarat Stagecoach Inn som landmärke i Kalifornien. H. Allen Hays, sonson till Cecil Haigh gav byggnaden och cirka fyra tunnland mark på nuvarande plats till CVHS. Senare döpte de fastigheten till Conejo Fritid och Park District i utbyte mot ett 50-årig förnybart hyresavtal för att fungera som anläggning för kultur-och utbildningsändamål.
 
År 1966 flyttades hotellet och tillsammans med fivilliga från bygden skapade ett museum. Ett docentråd bildades och guidade turer började erbjudas.
 
I april 1970  förstörde en brand med obestämt ursprung hela museumet och de flesta av dess föremål och innehåll. Museumet återuppbuggdes för att framstå som den gjorde när den först byggdes.
 
 På grund av generösa och omtänksamma bidrag från community innevånarna har Inn kunnats återskapas till sin nutida härlighet. Det rekonstruerade museet invigdes och öppnades den 4 juli 1976, andra våningen var inte färdigbyggd förrän 1980. Från antika möbler, dockor, leksaker och minnessaker  till det magnifika musikrummets samling har Stagecoach Inn något av intresse för alla. (Läs mer på www.stagecoachmuseum.org)
 
Jungleland USA var en av södra Kaliforniens första nöjesparker. Vilda djur visar underhöll tusentals i 1940- och  1950-talen. Många TV- och filmproduktioner använde parkens utbildade djur och filmades där, inklusive Nationens födelse, Tarzan och The Adventures of Robin Hood.
 
 (Jungleland)
 

I Maj 1968 lades Jungleland ned delvis på grund av konkurrens från andra nöjesparker som Knotts Berry Farm och Disneyland. Idag står Thousand Oaks Civic Arts Plaza på den platsen där parken låg.

 

              (Civic Arts Center Plaza)
 

Thousand Oaks Civic Arts Plaza öppnades Oktober 1994. Komplexet inklusive Bank of America Performing Arts Center och parkeringplatserna ägs av staden Thousand Oaks och drivs av stadens kultur och fritidsnämnd. Thousand Oaks stadshus och 3-tunnland av mark samt Mary och Richard Carpenter Plaza Park ligger också här. (Läs mer på www.civicartsplaza.com)

 

I Thousand Oaks finns fyra shoppingområden däribland ett vackert område som heter The Lakes at Thousand Oaks (2200 E. Thousand Oaks Blvd. Thousand Oaks, CA 91362). Öppetider vardagar 10 am till 7 pm.

 

  (The Lakes at Thousand Oaks - Shopping)
 
Finns inte det man söker här kan man prova shopping på The Oaks shopping centre (350 W Hillcrest Dr, Thousand Oaks, CA 91360) öppetider vardagar 10 am till 9 pm. 
 
 
                                       (The Oaks Shopping centre)
 
På Lazy Dog Restaurant & Bar som har öppet  måndag- torsdag kl. 3 - 6 pm och 9 pm till stängning 11pm kan vi köpa gööör billig öl. All fatöl kostar 1 $, 4 $ för husets vin, 2 $ för alla appetizers och 5 $ för mini pizzor. (Läs mer på www.thelazydogcafe.com)
 
Red Robin finns ett dussintal olika hamburgare och allt vad tillbehör heter. Varför inte prova en Whiskey river burger.
 
            (Red Robin - Whiskey River Burger)
 
eller varför inte prova någon av de goda shakerna Baileys® Irish Cream Shake, Jungle Shake, KAHLUA® Jamaican Shake eller en Spiked Grasshopper Shake.
 
Oh så gott, tror jag kommer prova flera av dessa. Jag såg att Red Robin finns i Bakersfield också (2701 Ming Ave. Bakersfield, CA 93304).
 
 
               (Red Robin - Baileys Irish Cream Shake)
 

Ytteligare ett shoppingcentrum är Janss Marketplace. (275 N Moorpark Rd, East Thousand Oaks, CA  91360)

 

   (Thousand Oaks - Janss Marketplace)

 

Här finner du ca 20 olika butiker och 13 Restauranger. 

Är någon sugen på enklare Mexikansk mat finns restaurangen Qdoba Mexican Grill. Läs mer på www.qdoba.com

 

För de som gillar tuttar lite extra finns restaurangen Hooters. Här kan du njuta av burgare, klassiska kycklingvingar, sallader och massa annat gott som serveras av bystiga tjejer. Hooters har öppet 11 am till ca 12 pm (Läs mer på www.hooters.com).

 

   (Janss Marketplace - Hooters)
 

Det fjärde shoppingcentret heter The Promenade at Westlake. Öppetider måndag till torsdag 10 am till 7 pm. 
 
 
    (The Promenade at Westlake - Shopping)
 
Här finns Cinepolis Luxury Cinemas ett helt revolutionerat koncept biografer som förbättra kundens film upplevelse. Här finns fullständig Bar & Restaurant, Reserverad Stadium Seating, läder fåtöljer, Personlig anropsknappar, I Seat Dining / Dryck samt auditorier. Cinepolis Luxury Biografer blir de första med 100% digital projektion och ljud. Filmerna kommer visas i både 2D-och 3D-format.
 
Hörsalarna kombinerar komfort och funktionalitet. Teatrarna har i genomsnitt 60 till 70 fullt fällbara lädersäten med gott om utrymme mellan raderna. Varje säte har sitt eget svängbord och knapp för tjänsten servitör. Ett armstöd mellan varje två säten kan lyftas för att skapa en loveseat. Åhh vad mysigt det här vill jag pova med min älskade Hubby och gissa om servitören ska få jobba.

 

        (Cinepolis Luxury Cinema - Biosalen med stolarna som kan bli till ett loveseat) Älskling.....
 

Ni som vill boka biljetter kan göra det på www.cinepolisusa.com och jag gissar att man måste vara ute i god tid för att få biljetter, man kan dock inte boka längre än en vecka framåt.

 

Filmerna spelas fyra gånger om dagen 1230 pm, 230 pm, 530 pm samt 830 pm.

En biljetter kostar 20 $ plus tillbehör och dryck. Här får du en fatöl för 8 $ och en stor meny av viner. Se hela menyn här http://cdn.cinepolisusa.com/sitecontent/menu.pdf

 

Några av filmerna som går just nu är:

  • Oscarbelönade filmen Argo med Ben Affleck
  • Jack the giant slayer i 3D med Ewan Mcgreggor
  • Oscarbelönade filmen Life of Pi
  • Sideeffects med tjejernas favorit Channing Tatum, Jude Law, Rooney Mara och Chaterine Zeta-Jones
  • A good day to Die Hard med Bruce Willis
Här finns 12 restauranger att välja bland förhoppningsvis något för alla. Själv kommer jag njuta av min lunch eller middag som består av Chicken tenders, grilled sliders och ett glas rött i en loveseat med älskade Hubby på Cinepolis.
 
I Thousand Oaks finns det massor med ställen för en riktigt partykväll om inte kommer säkert Conny att kunna rekomendera något bra partyställe för de som orkar. Själv gissar jag att jag däckar redan vid 9 pm på kvällen då klockan är 6 på morgon hemma i Sverige.

Kommentarer

  • Bosse säger:

    Hooters kommer jag ihåg sen förra resan, de e ett måste, hehe

    2013-03-19 | 22:59:25

Kommentera inlägget här: