yankeeranch.blogg.se

USA Tour mars 2016 och händelser därefter...

Dag 5 - Thousand Oaks, Los Angeles

Kategori: Allmänt

Vi är kvar i Thousand Oaks och varför inte åka till Los Angeles som ligger ca en timme bort med bil.
 

Los Angeles som på Spanska betyder änglarna, ofta känd genom sin initialer LA och smeknamnet City of Angels.

LA är den folkrikaste staden i den amerikanska delstaten Kalifornien och den näst folkrikaste i USA efter New York City med en befolkning på ca 3,8 miljoner. Staden är i fokus för den större Los Angeles-Long Beach-Santa Ana storstads-statistiskt område och Greater Los Angeles Area region, som innehåller 12,8 miljoner och nästan 18 miljoner människor vilket gör den till en av de mest folkrika storstadsområdena i världen och den näst största i USA.

 

Los Angeles är också säte för Los Angeles County den mest befolkade och en av de mest etniskt skiftande län i USA. Medan hela Los Angeles området i sig har erkänts som de mest skilda landets största städer kallas stadens invånare Angelenos.

 

Los Angeles grundades den 4 september 1781 av den spanska guvernören Felipe de Neve. 1821 efter det Mexikanska-Amerikanska frihetskriget blev LA en del av Mexiko. I slutet av kriget 1848 köptes Los Angeles och resten av Kalifornien som en del av fördraget Guadalupe Hidalgo och blev därmed en del av USA. 


Los Angeles ett världsledande centrum för affärer, internationell handel, underhållning, kultur, media, mode, vetenskap, sport, teknik och utbildning.

 

Staden är hem för kända institutioner som täcker ett brett spektrum av professionella och kulturella områdena och är en av de mest betydande ekonomiska motorerna i USA. LA är också en av de ledande inom film produktion. 

 

 

 

 
       (Los Angeles)

 

I Los Angeles finns det massor med saker att göra och se. Här kommer några förslag som inte heller kostar någonting.

 

Los Angeles Central Public Library speglar den egyptiska stil arkitektur mani som svepte landet på 1920-talet, efter King Tut upptäckt.

 

Upptäck fossiler på La Brea Tar Pits i Hancock Park. Platsen för den rikaste upptäckten av fossil Ice Age i världen, här finns mer än 100 ton fossil ben representerar plus 200-plus av däggdjur, fåglar och reptiler.

 

Besök Cathedral of Our Lady of Angels  en av LA s mest innovativa byggnader och den största katolska katedralen i landet. Besökare inspireras av den varma inbjudande interiören.

 

Ta en egen guidad tur i Walt Disney Concert Hall. Scenen och konsertsalen är ännu inte möjliga för besök på grund av pågående repetitioner. Offentliga utrymmen och trädgården är fortfarande ganska spektakulära att utforska.

 

 

                   (Los Angeles - Disney Concert Hall)
 

Upplev Venedigs kanaler mellan pittoreska små (och mycket dyra hus). Kanalerna består av välvda broar och vacker landskapsarkitektur. Det är en fantastisk plats att kryssa längs gatorna på en cykel. Start mellan Washington Avenue och Venedig Boulevard.

 

Blicka tillbaka i tiden 100 år. Den viktorianska eran hade sin inverkan på lokala arkitekturen vilket framgår av bostäderna i 1300 kvartere av Carroll Avenue i Angelino Hights

 

På Hollywood Walk of Fame har sedan 1960-talet mer än 2.400 terrazzo och mässing stjärnor avtäcktes på Hollywoods stora trottoarer.

 

                                   (Los Angeles - Walk of Fame star)

 

Titta på ceremonierna på Hollywood Boulevard.  Det bästa sättet att se dina favoritkändisar på nära håll är att kolla in star-engagemang ceremonier. De hålls oftast två gånger per månad.

 

 
                                (Los Angeles - Star cermoni)
 

Upptäck LA s arkitektur. Staden är full av arkitektoniska skatter från slutet av 1800 och början qv 1900 talet., liksom nyare tillskott. 

 

Njut av LA s väggmålningar: Dessa skatter berättar historier om det kulturella förflutna, nuvarande och framtida, av hopp och drömmar för Änglarnas stad. Besökare kan hitta många av LA s väggmålningar i tunnelbanestationerna. 

 

El Pueblo Monumentet ka du läsa om födelseplatsen för den ursprungliga befolkningen som bosatte sig 1781.

 

Olvera Street kan du lyssna på mariachi musik, titta på folklore danser och äta på flera autentiska mexikanska restauranger. Titta på Tour Avila Adobe som det äldsta befintliga huset i LA. Andra restaurerade historiska byggnader inkluderar Gamla Plaza kyrkan och den gamla Plaza Firehouse.

 

Upptäck uppfriskande autentiska Little Etiopien, där kan du lukta på gurkmeja och paprika samt höra afrikansk pop spelas från butikernas radioapparater.

 

Älskare av allt som har med Japan att göra måste göra ett stopp i Little Tokyo

 

  (Los Angeles - Little Tokyo, Miss Kimono contest)
 

Chinatown i LA är den första som fastställdes i Amerika och det bästa sättet att uppleva Chinatown utan att behöva åka till Kina. Området sprudlar med kulturhistoria invävd i en numera modern och livlig gemenskap.

 

Ett måste att uppleva är  NoHo (North Hollywood) Arts District som till ytan är en kvadratkilometer yta som snabbt håller på att bli en av LA s hippaste samhällen, med flera gallerier, offentlig konst, levande teatrar, butiker, vintage klädaffärer, etniska restauranger och uteserveringar.

 

Watts Towersrepresenterar 33 års arbete av en italiensk byggnadsarbetare som gjorde projektet hans liv. Liknar på många sätt till stilen katalanska arkitekten Antoni Gaudí, de 17 sammankopplade strukturerna utgör ett slående exempel på den amerikanska Naive Art rörelsen

 

             (Los Angeles - Watts tower)
 

Cruisa på Mulholland Drive. En av världens mest berömda natursköna områden. Mulholland vindar från Hollywood Hills, över ryggen i Santa Monicas Berg, och västerut mot Stilla havet. 

 

Kolla in PCH - Pacific Coast Highway är en soldränkt väg som kramar kusten och är utan tvekan en av LA s signaturer. När en klippa är det enda som skiljer vägen och den vackra Pacific Blue ät det svårt att inte skruva upp stereon och sjunga. Dessa natursköna områdena är en sportbils dröm: slingrande vägar, snäva svängar, vackra stränder och klar himmel.  

 

                               (Los Angeles - Pacific Highway)
 
 

Upplev Sunset Strip. Få andra vägar har multipla personligheter i denna legendariska 2,4 km sträcka av Sunset Boulevard. The Strip är förmodligen den mest kända delen av Sunset som omfamnar en ledande samling av butiker, restauranger, rocklubbar och nattklubbar som finns i framkanten av underhållningsindustrin. Den är också känd för sitt utbud av stora färgglada skyltar och har utvecklat en ryktbarhet som ett ställe att hänga för rockstjärnor, filmstjärnor och andra underhållare.

 

                 (Los Angeles - Sunset Strip)
 
 
Det finns mycket och se bara på denna gata. Vill någon titta på äldre bilar finns bilklubben Lifestyle Car Club i närheten.
 
 
         (Los Angeles - Sunset Strip, Lifestyle Car Club)
 
Strippen innehåller några av de mest exklusiva villa komplexen på västkusten, men de mest eftertraktade bostäder i Los Angeles är i kändis-dubbade kullarna ovanför Sunset Strip. Den högstaandelen av kändisar som bor i Los Angeles är i denna del av Hollywood Hills, ligger precis ovanför Sunset Boulevard från Kings Road, Sunset Plaza Drive till Doheny Drive. Bostäder i detta område sträcker sig vanligen från 3 till 15.000.000 $ vilket ger ojämförlig integritet och fantastisk utsikt över hela Los Angeles Bukten. 
 
 
Några av kändisarna som bor i Hollywood Hills ovanför Sunset Strip inkluderar Halle Berry, Christina Aguilera, Cameron Diaz, Paris Hilton, Rod Stewart, Tim Gaines, Leonardo DiCaprio, Megan Mullally, Keanu Reeves, Keiran Lee, Robbie Williams, Byron Allen, Joey Pollari , Seth Rogen, Ryan Phillipe, Buck Henry, Dido, Jose Eber, Nicky Hilton, Tara Charendoff-Stark, Al Pacino, Jeff Goldblum, Jewel, Brad Garrett, James Franco, Reggie Bush, Dane Cook, Christina Applegate, John Frusciante, James Woods, Morrissey och Michael Bublé.
 
 
 
 
                            (Al Pacino)                               (Halle Berry)                                    
               
                                               
Kom och fotograferas med en stjärna.  På Madame Tussauds i Hollywood vet man aldrig vilken känd vaxdocka som kommer visas i närheten av biljettkassan vid ingången av Hollywood Boulevard. Till exempel under hösten 2011 presenterade attraktion av Robert Pattinson under en begränsad tid, till glädje för Twilight fans överallt.
 

Ta en rundvandring i Downtown. Med så många gratis kulturella sevärdheter, har Downtown LA blivit en av stadens bästa platserna att se sevärdheter gratis.

 

Vid California Science Center får du lära dig om mänskliga uppfinningar och innovationer,  Sedan 30 oktober 2012 jan du nu se rymdfärjan Endeavor, men de måste förbokas och kostar 2 $. 

 

Fowler Museum vid UCLA visar utställningar i en unik och spännande atmosfär förr och nu från Afrika, Asien, Stillahavsområdet och Amerika.
 
 
Getty Villa är en magnifik fastighet i Malibu, här finns ett pedagogiskt centrum och museum tillägnat studien av konst och kultur om antikens Grekland, Rom och Etrurien.
 

Santa Monica Museum of Art organiserar dynamiska utställningar av samtida konst i alla medier och mellan ämnesområden, kompletterade med enastående utbildningsprogram för människor i alla åldrar.

 

Travel Town Museum ligger i Griffith Park. Detta museum är tillägnat firandet av Railroading i västra USA. Här finns utställningar av historiska ånglok, personbilar och vagnar.

 

FIDM - Fashion Institute of Design & Merchandising visar en samling av mer än 15 000 kostymer, accessoarer och textilier från hela 1900 talet.

 

I Hollywood finna Arclight Cinemas som inte bara är en av de främsta platserna i staden för att se en film, det är också en av de bästa ställena att hitta unika skatter. Presentbutik har massor med, böcker för film- och popentusiaster och massor av knäppa saker kantar hyllorna.

 

Warner Bros kan du se "Bakom kulisserna" och "in-the-scenes" på ett av dina favoritprogram och filmer i världens mest trafikerade film och tv-studio. Gäster på Warner Bros VIP Tour erbjuds en sällsynt och intim inblick i verkliga Hollywood på jobbet. Detta är ingen nöjespark! En 2 timmar 25 minuter rundtur via vagnar tar dig fram genom gator, ljud scener, apparater och hantverksbutiker. Inga turer är likadana och guider tar dig till där det händer. Gå in på den uppsättning av en träff tv-show, titta på Foley konstnärer skapar ljudeffekter för filmer, se hur set konstrueras, granska över 10 miljoner poster i prop avdelningen, se din favorit fordon från film och TV på nära håll,  listan kan göras lång. Men vet aldrig om just du kan vara nästa stjärna då produktionen alltid är på jakt efter en stjärna. Öppettider  - Mån-Fre: 7:30 till 19:00 Lör: 08:00 till 16:00. Läs mer på http://vipstudiotour.warnerbros.com

 

 

Warner Bros. Studio-VIP Tours
            (Los Angeles - Warner Bros Studios)

 

BEACHES

Andra upplevelser som inte heller kostar någonting är någon av de fantastiska stränder som finns kring LA.

 

Beläget i South Bay ligger Torran Beach. Något tystare och mindre trångt än vissa andra angränsande stränderna. Torrance Beach erbjuder simning, surfing, dykning, cykelvägar, strandpromenad, volleyboll, toaletter och duschar.

 

Zuma Beach är den största och mest populära stranden i Malibu. Den långa breda sandstranden och närheten  till parkering gör det till en idealisk plats för familjer och stora grupper. Zuma är utmärkt för simning, surfing, volleyboll, fiske, dykning och kitesurfing. Stranden har flera livsmedels stånd och mer än 2000 parkeringsplatser.

 

På Royal Palm Beach kan du se havet i liv i dess naturliga livsmiljö utan att bli blöt. Här erbjuds glimtar av havsanemoner och andra ovanliga livsformer som lever i de våta skrymslen och vrår i den steniga stranden efter att tidvattnet har gått ut. Stadiga skor rekommenderas. Denna strand erbjuder simning, surfing,  pinicområde,  strandpromenad, toaletter och duschar. Det finns en lekplats och en liten park. Parkering med 191 platser finns på toppen. Denna strand är en av de dolda pärlor i San Pedro.

 

White Point/Royal Palms Beach | courtesy of Nick Carlson, Flickr                              (Los Angeles - San Pedro, Royal Palm Beach)

 

Huntington Beach allmänt känd som "Surf City" vill Nille besöka och säkert fler med honom.  Vilken härlig syn och se Nille surfa på vågorna.... nje inte är det därför han vill dit utan han vill besöka Classic Industries som säljer bildelar (såklart). Huntington Beach är en 3,5 km lång strand och är hem för den världsberömda kommunala piren  och västkusten surf Mekka för mer än 8 miljoner besökare varje år.

 

Venice Beach kan du gå på strandpromenaden som löper parallellt med stranden. Det var här supermodellen Marcu Schenkenberg blev "upptäckt". Här finns massor att göra och gott om restauranger i området. Venedig Breakwater är en hyllad lokal surfplats i Venice som ligger norr om Venice Pier och söder om Santa Monica Pier. Denna plats är skyddad i norr av konstgjorda barriärer. 

 

                                             (Los Angeles - Venice Beach)

                                                    

SHOPPING

 

Fönstershoppa på Rodeo Drive. Skattjakt och stjärnaglans längs berömda Rodeo Drive i Beverly Hills, hem för de rika och super rika. 

 

   (Los Angeles - Rodeo Drive)

 

Upptäck Farmers Market, den öppnades i hörnet av tredje och Fairfax 1934 och har sedan dess behållit mycket av sin ursprungliga smak  och de färskaste råvaror. 

 

   (Los Angeles - Farmers Market)

 

La modedistrikt är kanske den främsta shopping destination i Los Angeles för sina fynd, kläder och trendsättande design. 90 kvarter, 4.500 kläder och tillbehör, mer än 1.000 butiker. För vissa är det som att försöka hitta de bästa modebutiker i Milano. 

 

   (Los Angeles - Fashion District)
 

Många av de erbjudanden du hör är resultatet av förhandlingar som skett i många (men inte alla) butiker. Håll dig till vad du är bekväm med, och om du inte är nöjd med priset, se det från den ljusa sidan, det finns 999 andra butiker för att hitta det perfekta köpet.

 

Du kan se folk på cyklar i gula uniformer. De är medlemmar i LA Fashion District s "Ren och säker laget" Du kan be dem om vägbeskrivning, kartor, broschyrer och även lunch förslag.

 

Var beredd på att leta. Det finns en anledning till varför de kallar riktiga fynd "dolda" pärlor. På Fashion District, är jakten av plagget en del av det roliga, så öppna dig upp till möjligheter. Vem vet vad du kan tänkas hitta?

 

Vissa affärer accepterar bara kontanter, och med dem kan du ofta får en bättre affär. Tänk på att alla köp är bindande. Butiker märkta "Solo Mayoreo" betyder att dessa butiker är grossister och inte är öppna för allmänheten.

 

Santee Alley är en av de mest populära shoppingområden i LA Fashion District och Los Angeles. "The Alley" är mest känd för sin festival atmosfär och sina fantastiska fynd.

 

Du kommer upptäcka att över 150 butiker i Santee Alley säljer tusentals saker inklusive allt från de senaste trenderna inom klädstilar, kläder för hela familjen, smycken och accessoarer, skor och stövlar, leksaker och presenter, parfymer och kosmetika med mera. Varje gång du besöker du hittar något nytt!

 

Santee Alley är verkligen en gränd! Ligger inom två kvarter mellan Santee Street, Maple Avenue, Olympic Blvd., Och 12th Street, "The Alley" är öppen 365 dagar om året från 930 am till 600 pm.

 

Santee Alley är en stor shopping destination för alla så planera för ett besöka idag!

(Läs mer på www.thesanteealley.com)

 

  (Los Angeles - LA Fshion District, Santa Alley)
 

Los Angeles smycke district är känd för grossistpriser på ädelstenar, klockor och alla typer av fina smycken. Du som konsument kan dra nytta av att handla utan mellanhänder till bra priser med rabatter mellan 50 till 70 %.  (Läs mer på www.lajd.net)

 

I Sherman Oaks finns Gallerian som på 5.000 kvadratmeter erbjuder lokalt och handgjorda hantverk, accessoarer, smycken, gratulationskort och mycket mer. 

 

I Sillverlake finns butiken Studio Dean. Här finns handväskor tillverkade av vintage skinnjackor och andra handgjorda läderprodukter av bra kvalitet. Det finns också klockor med chunky läder band, remmar, manschettknappar och mycket mer. .

 

RESTAURANGER
 

Rainbow Bar och Grill är en bar och restaurang som ligger på Sunset Strip med adress 9015 Sunset Boulevard.


På den nedre våningen på Rainbow ligger restaurangen "The Rainbow Bar and Grill". På övervåningen ligger en exklusiv klubb som heter "Over the Rainbow" som har en fullständig bar, dansgolv och ett DJ-bås. 

 

    (Los Angeles - Sunset Strip, The Rainbow Bar and Grill)

 

Restaurangen grundades i början av 1972 av Elmer Valentine, Lou Adler, Mario Maglieri och andra. 16 April 1972 var det invigningsfest för Elton John. På den tiden betydde ordet "regnbåge" fred och frihet. Den blev snabbt känd som ett inneställe för kändisar av alla slag.

Innan den blev Rainbow hette den Villa Nova Restaurant och det sägs att John Belushi åt sin sista måltid som bestod av linssoppa vid bord  nr  16 samt att Joe DiMaggio och Marilyn Monroe träffades på restaurangen på en blind date 1952.

 

 
                           (Marilyn Monroe & Joe Dimaggio)
 
 

The Rainbow blev känd som ett inneställe för rockmusiker och deras groupies. Stamgäster på Rainbow under tidiga år inkluderar Lemmy, John Lennon, Keith Moon, Micky Dolenz, Grace Slick, Ringo Starr, Neil Diamond, Janis Joplin, Led Zeppelin, Alice Cooper, Lizzy Valentine och många andra. Elvis Presley var känd för att ha ibland besökt Rainbow. Den berömda grupp musiker som kallas The Hollywood Vampires gjorde Rainbow till sitt hem i början av 70-talet.

 

 

      (Los Angeles - The Rainbow Bar & Grill, Led Zeppelin)
 

Los Angeles låtskrivare Warren Zevon refererade scenen på Rainbow i den sista versen av hans 1976 låten "Poor Poor Patetiska mig". Den musikaliska gruppen Rainbow namngavs efter denna klubb. Producent Kim Fowley brukade hänga på Rainbow, särskilt 1975 då han bildade all-tjejgruppen The Runaways. 

 

På 1980 - talet förändrades musiktrenden till att bli mer tungmetallisk och Rainbow följde efter. Medlemmar i Mötley Crüe, Poison och Guns N 'Roses besökte baren. 

 

 

            (Los Angeles - The Rainbow Bar & Grill)
 
 

Vi kommer inte behöva gå hungriga då det finns gott om restauranger precis överallt.

 

Efter en lång dag i Los Angeles åker vi tillbaka till Thousand Oaks för en sista natt. Därefter beger vi oss mot VEGAS.

Mer information om vad man kan hitta på att fördriva tiden med i Vegas kommer i veckan. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: